Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski poslanci v EP pisali Evropski komisiji zaradi zvonov v Dolini pri Trstu

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 18. 02. 2022 / 18:49
Oznake: Cerkev, Družba, Župnija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.02.2022 / 18:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenski poslanci v EP pisali Evropski komisiji zaradi zvonov v Dolini pri Trstu
Cerkev sv. Urha v Dolini pri Trstu. FOTO: župnija Dolina

Slovenski poslanci v EP pisali Evropski komisiji zaradi zvonov v Dolini pri Trstu

Slovenski poslanci v Evropskem parlamentu so na Evropsko komisijo naslovili pisno vprašanje v povezavi z dogodki ob zasegu cerkvenih zvonov v Dolini pri Trstu.

Franc Bogovič, Milan Brglez, Tanja Fajon, Klemen Grošelj, Irena Joveva, Ljudmila Novak, Romana Tomc in Milan Zver so v vprašanju Evropski komisiji pojasnili, da gre v primeru zasega cerkvenih zvonov v Dolini pri Trstu »za prekinitev dolgoletne tradicije in posega v kulturo ter običaje tega kraja« ter dodali, da je ukrep, ki so ga naredile italijanske oblasti, nesorazmeren ter ogroža težko vzpostavljeno sožitje med ljudmi in narodi na tem področju«.

Slovenski poslanci v Evropskem parlamentu Evropsko komisijo sprašujejo, na kak način si bo prizadevala za odpravo nesorazmernega posega v versko svobodo in kulturno tradicijo na območju, kjer živi avtohtona slovenska narodna skupnost v Republiki Italiji.

Vseh osem slovenskih poslancev v Evropskem parlamentu zato Evropsko komisijo sprašuje o tem, če je bila seznanjena s primerom zasega zvonov v cerkvi sv. Urha v Dolini pri Trstu, ter na kak način si bo prizadevala za odpravo nesorazmernega posega v versko svobodo in kulturno tradicijo na območju, kjer živi avtohtona slovenska narodna skupnost v Republiki Italiji.

Slovenski poslanci v Evropskem parlamentu upajo, da odgovor Evropske komisije ne bo le »birokratski«, ampak se bodo pristojni v Evropski komisiji zavzeli za aktivno rešitev nastale težave ter z ukrepanjem znova vzpostavili zaupanje, ki je predpogoj za uspešno življenje in delovanje na narodnostno mešanih območjih in v Evropski uniji nasploh.

Vprašanje za pisni odgovor.docx

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh