Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski nogometaši so se pred eurom priporočili Mariji Pomagaj

Za vas piše:
J. P.
Objava: 25. 06. 2024 / 07:00
Oznake: Cerkev, Molitev, Šport, Vera
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.06.2024 / 19:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenski nogometaši so se pred eurom priporočili Mariji Pomagaj
Podpisan dres slovenske nogometne reprezentance v baziliki na Brezjah. FOTO: FB Svetišče Brezje

Slovenski nogometaši so se pred eurom priporočili Mariji Pomagaj

Danes, na praznični torek, 25. junija, ob 21. uri čaka slovensko nogometno reprezentanco na evropskem prvenstvu v Nemčiji trenutek resnice, saj je v igri preboj v osmino finala.

Na nasprotni strani bo stala prva favoritinja in vodilna reprezentanca skupine C Anglija, ki ima v žepu že štiri točke, Slovenija in Danska sta doslej osvojili po dve, Srbija pa eno. Vse je torej še odprto, naši fantje po dveh preizkušnjah še ne poznajo poraza, še vedno pa lovijo tudi krstno zmago na evropskih prvenstvih – medtem ko jo na svetovnih že imajo!

Izziv generacije

»Veseli smo, da pred obračunom z Anglijo še vedno sami odločamo o svoji usodi ob vsem spoštovanju do tekmeca v Kölnu. Takšna kakovost, kot nas čaka na nasprotni strani, je lahko samo izziv generacije,« je pojasnil selektor Matjaž Kek, igralci pa v en glas zatrjujejo, da strahu pred odločilno tekmo ni.


Maša za nogometaše

Ob tej priložnosti velja spomniti, da so prav na dan prve slovenske tekme na letošnjem euru (ki se je končala z neodločenim izidom 1:1 proti Danski) v slovenskem Marijinem narodnem svetišču na Brezjah prav v ta namen, za slovensko nogometno reprezentanco, darovali sveto mašo, »da bi se fantje srčno borili, bili zbrani in osredotočeni na vsaki tekmi«.

Podpisan dres pri Mariji Pomagaj

Na spletni strani Svetišča Brezje so izbrancem selektorja Matjaža Keka še zaželeli obilo blagoslova na evropskem prvenstvu in »naj jim Marija Pomagaj, ki s ji v priprošnjo darovali dres s podpisi, izprosi blagoslova in vseh potrebnih pomoči. Fantje, spremlja vas naša molitev in navijamo za vas. Z blagoslovom, smo z vami,« so še zapisali pri Mariji Pomagaj na Brezjah.

Z Brda na Brezje

Reprezentančni dres s podpisi članov nogometne izbrane vrste, ki so ga na Brezje tik pred odhodom v Nemčijo poslali iz bližnje pripravljalne baze na Brdu »s priprošnjo, da vsi skupaj molimo za dober rezultat«, je tako našel mesto na steni ob milostni podobi Marije Pomagaj, ki je poleg evharistije drugo srce svetišča.

Nalaganje
Nazaj na vrh