Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski čas znova med bralci!

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 29. 01. 2016 / 12:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenski čas znova med bralci!

Slovenski čas znova med bralci!

Pred slovenskim kulturnim praznikom smo se pogovarjali z dolgoletnim urednikom, dramatikom in otroškim pisateljem Alešem Bergerjem.

Ob 5. številki Družine je izšla tudi 69. številka priloge za družbo in kulturo Slovenski čas. Naslovnica vabi k branju s prispevkom Zvoneta Štrublja (p)o silvestrski noči v Kölnu, Branko Cestnik pa razmišlja o »dvigovanju prahu zaradi neke (neprebrane) knjige«. Zapis Mihe Glavača ponuja poreferendumski pregled stanja v naši državi, kolumna Braneta Senegačnika je tokrat zazrta v »obzorje«.


Foto: Tatjana Splichal

Tone Rode se je pred slovenskim kulturnim praznikom pogovarjal z dolgoletnim urednikom, prevajalcem, gledališkim in literarnim kritikom, esejistom, avtorjem kratke proze, dramatikom in otroškim pisateljem Alešem Bergerjem. Bogomir Štefanič se v prispevku sprašuje, kaj razgaljajo svinjske glave na gradbišču ljubljanske džamije.

Alenka Puhar piše o solidarnosti s preganjanimi, Rok Kastelic pa razmišlja o scenariju IS in ugotavlja, da je s prestrašenimi ljudmi lahko manipulirati. Naš britanski kolumnist Keith Miles svoj prispevek tokrat namenja migrantom in gospodarstvu.

Zapis Matevža Kosa je namenjen ob 60-letnici romana Zorka Simčiča Človek na obeh straneh stene, zapis »iz dnevnika nekega študenta« pripoveduje o umetniškem delu in njegovi zakritosti. Željko Oset piše o pomenu in slovesu Izidorja Cankarja. Milan Gregorič v prispevku opozarja, da je naloga muslimanov spodrezati doktrinalne korenine džihadističnega terorizma, Boštjan Horvat pa se posveča geopolitiki Svetega sedeža. Zadnja stran z zapisom Bogomirja Štefaniča izreka voščilo dr. Marku Kremžarju, ki je prejel priznanje Boruta Meška za življenjsko delo.

Želimo vam prijetno branje!

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh