Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenke na Ljubnem do prve ekipne zmage

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 23. 01. 2021 / 16:15
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.01.2021 / 19:31
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenke na Ljubnem do prve ekipne zmage

Slovenke na Ljubnem do prve ekipne zmage

Skakalke Ema Klinec, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Nika Križnar so vodile že po prvi seriji.

Zmagovalna slovenska četverica, ki je doma pisala zgodovino. FOTO: FB Ljubno



Slovenska štiriperesna deteljica smučarskih skakalk – Ema Klinec, Špela Rogelj, Urša Bogataj in Nika Križnar – je na domači ekipni tekmi svetovnega pokala na Ljubnem ob Savinji potrdila odlično pripravljenost, ugnala vso konkurenco in Sloveniji zagotovila zgodovinsko krstno zmago na ekipnih preizkušnjah. Dekleta so vodila že po prvi seriji, po finalni pa zadržala 17,9 točke naskoka pred Norveško in 35,9 točke prednosti pred Avstrijo. Jutri bo na Ljubnem še posamična tekma z začetkom ob 14. uri.

Ema z najboljšim posamičnim dosežkom

»Res sem se osredotočila le na svojo nalogo in jo dobro opravila. Vesela sem, da nam je uspelo,« je po zmagi žarela najprepričljivejša iz slovenske četverice Ema Klinec, ki bi – če bi bila danes posamična preizkušnja – s skokoma, dolgima 96 in 93 metrov, prepričljivo zmagala (288,8 točke). Bo pa imela zato jutri odlično priložnost za devete stopničke oziroma prvo posamično zmago v svetovnem pokalu v karieri.



»Zelo pomembna mi je družina«

»Zelo pomembna mi je družina. V njej lahko dam iz sebe tisto, kar me teži, dobim podporo in mir. Le v družini lahko dobiš zavetje pred vsem in lahko poveš, kaj te moti in kaj ti je v redu. Veliko mi pomeni tudi dober odnos s prijatelji in drugimi ljudmi. Čim več časa želim biti vesela. Rada komu kaj pomagam in se trudim, da si ne otežujem življenja, ki je včasih že samo po sebi težko. Če drug drugega podpiramo, je vse skupaj laže,« je Ema pred leti povedala v pogovoru za revijo #Najst.

S 15 leti v svetovnem pokalu

In dodala: »Že od nekdaj se veliko družim s starejšimi ljudmi, kar gotovo vpliva na moje razmišljanje. Zelo zgodaj sem tudi doživela kaj, kar večina veliko pozneje ali sploh ne. Mislim, da je pomembno tudi to, da sem si vedno prizadevala, da bi se v veliko stvareh izboljšala, da bi se sama odločala in spoznavala, kaj je v življenju prav in kaj ni,« je izpostavila 22-letna skakalka iz Poljanske doline, ki je na tekmi svetovnega pokala prvič nastopila pri rosnih 15 letih, na stopničke pa prvič doskočila še mladoletna, ko je bila januarja 2016 druga v Saporu.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh