Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenci za srce Afrike

Objava: 04. 08. 2006 / 09:03
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slovenci za srce Afrike

Podarimo otrokom v Ruandi, Kongu in Burundiju upanje in prihodnost

Slovenska Karitas v avgustu pričenja z dobrodelno akcijo Za srce Afrike, ki je namenjena zbiranju pomoči za države v osrčju afriškega kontinenta, za Kongo, Burundi in Ruando.

Akcija bo v sodelovanju z revijo Ognjišče, ki je z informativnimi zgibankami nagovorila in seznanila svoje bralce, potekala do 17. oktobra 2006, mednarodnega dneva za odpravo revščine.

Zbrana sredstva bodo porabili za podporo razvojnih projektov na področju zdravstva in šolstva. Izvajale jih bodo lokalne karitas in slovenski misijonarji, ki že več kot 20 let delujejo v teh državah. Posebna pozornost bo namenjena otrokom, ki so zaradi dolgoletnih vojn, nemirov in nalezljivih bolezni, še posebej aidsa, ostali brez staršev.

Eden izmed projektov bo potekal tudi v sodelovanju s Karitas Ruande ter Karitas Avstrije. Z zbranimi darovi bodo za sirote po vaseh v regiji Kibungo zgradili 30 preprostih in skromnih hiš iz lesa in zemlje. Izdelali bodo ločene sanitarije in varčevalna kurišča. Lokalna krajevna skupnost bo priskrbela les in zemljo.

Omenjeno področje sta obiskala tudi slovenska predstavnika in se dogovorila za konkretno obliko pomoči. Slovenska karitas bo poskrbela za okna, vrata in pločevinasto streho, poleg tega pa bo za vsako bivališče priskrbela še 10 sadik dreves, ki bodo kasneje služila za kurjavo in hrano. Otroci bodo imeli možnost obiskovati šolo opismenjevanja in se priučiti ročnih spretnosti, npr. mizarstva in šiviljstva.

Dodatne informacije dobite pri g. Petru Tomažiču, tel. (01) 300 59 61 ali (01) 300 59 60, e-pošta: peter.tomazic@karitas.si.


dr. Andrej Saje
tiskovni predstavnik SŠK

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh