Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slomšek, pastir prihodnosti

Objava: 24. 09. 2009 / 07:33
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slomšek, pastir prihodnosti

Vseslovensko Slomškovo jubilejno slavje v Mariboru

Jubilejno leto ob 150. obletnici Slomškovega prihoda v Maribor in ob 10. obletnici Slomškove beatifikacije se meseca septembra bliža vrhuncu, zato nas Slomškov naslednik, mariborski nadškof dr. Franc Kramberger, vse vabi v Maribor, da skupaj s Slomškom praznujemo tako pomemben jubilej. Naj bo to slavje izpoved naše vere in hvaležnosti Bogu, ki nam v blaženem škofu Slomšku daje tako odličnega vzornika, priprošnjika in pastirja prihodnosti.

Sinoči, na predvečer slovesnega praznika blaženega škofa Slomška, je bilo v mariborski stolnici molitveno srečanje - Molitvena noč na Slomškovem grobu, ki so jo pripravili sodelavci Radia Ognjišče. Ob 20.00 uri se je začela molitev pred Najsvetejšim z večernicami, s štirimi deli rožnega venca in z evharističnim križevim potem. Molitveno srečanje je bilo obogateno s številnimi pesmimi in odlomki iz Slomškovih govorov. Ob 24. uri je sledila slovesna polnočnica, ki jo je ob somaševanju duhovnikov daroval nadškof Franc Kramberger.

Danes, na slovesni praznik blaženega škofa Slomška, so v stolnici predvidene romarske svete maše ob sedmi, poldeveti in enajsti uri. Ob 18.00 uri bo pred najsvetejšim molitev za Slomškovo kanonizacijo, ob 19.00 uri pa slovesna škofova sveta maša, ki jo bo daroval mariborski pomožni škof in generalni vikar Peter Štumpf, postulator za Slomškovo kanonizacijo.

V soboto, 26. septembra 2009, bo na stadionu Ljudski vrt v Mariboru osrednje vseslovensko Slomškovo slavje. Ob 11.00 uri bo bogat in zanimiv pripravljalni duhovni program v organizaciji Radia Ognjišče. Ob 12.00 uri bo slovesno somaševanje škofov, duhovnikov in redovnikov, ki ga bo vodil nadškof msgr. Santos Abril y Castello, apostolski nuncij v Sloveniji. Somaševali bodo vsi slovenski škofje ter škofje iz sosednjih škofij Graz, Celovec in Varaždin. Ekumensko navzočnost bodo zagotovili predstavniki bratskih krščanskih Cerkva, še posebej pravoslavni zagrebško-ljubljanksi metropolit g. Jovan. V Mariboru pričakujejo vernike iz vse Slovenije in zamejstva. Pred in po slavju bodo možni obiski Slomškovega groba, romarji si bodo lahko ogledali nov dokumentarni film o Slomšku, dve razstavi o Slomšku ter druge cerkve in znamenitosti Maribora.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh