Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slepi in slabovidni s premierjem o njihovem delu in vsakodnevnih izzivih

Za vas piše:
M. M.
Objava: 03. 02. 2022 / 08:34
Oznake: Premier
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.02.2022 / 10:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slepi in slabovidni s premierjem o njihovem delu in vsakodnevnih izzivih
Predsednik vlade z vodstvom Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije. FOTO: Kabinet predsednika vlade

Slepi in slabovidni s premierjem o njihovem delu in vsakodnevnih izzivih

V Zvezi društev slepih in slabovidnih Slovenije so na srečanju s predsednikom vlade Janezom Janšo govorili o izzivih, s katerimi se srečujejo slepi in slabovidni. Opozorili so tudi na težave pri dostopu do različnih storitev.

Predsednik Zveze društev slepih in slabovidnih Matej Žnuderl je po pogovoru predsedniku vlade predal monografijo Od točkopisa do e-bralca in Antologijo kulturno umetniškega ustvarjanja slepih in slabovidnih ustvarjalcev.

Obe knjigi so izdali ob 100. obletnici organiziranega delovanja slepih in slabovidnih na Slovenskem. FOTO: Kabinet predsednika vlade

Predsednik vlade si je ogledal snemalne studie in tehnične prostore za izdajo zvočnih časopisov in zvočnih knjig Zveze za potrebe prilagoditev informacij v avdio obliki, ki je dostopna slepim in slabovidnim, so sporočili iz premierjevega kabineta.

NE POZABITE: Tudi Družine spletne članke lahko od sredine decembra 2019 poslušate. To vam omogoča eBralec.

Premierja so prav tako seznanili z nekaterimi značilnimi tehničnimi in medicinskimi pripomočki slepih in slabovidnih in mu predstavili izposojevalnico prilagojenih igrač za slepe in slabovidne otroke in mladostnike. Prilagojene igrače so narejene tako, da slepi in slabovidni otroci in mladostniki razvijajo druga čutila, recimo tip in sluh. V Zvezi slepih in slabovidnih sicer pripravljajo tudi tabore za slepe in slabovidne otroke in mladostnike.

 V prostorih Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije deluje tudi edina tiskarna v Sloveniji, ki knjige tiska v brajici. FOTO: Kabinet predsednika vlade


Nalaganje
Nazaj na vrh