Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slavljenje z "ribami in hlebi"

Objava: 18. 04. 2016 / 20:10
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slavljenje z "ribami in hlebi"

Grad Rakovnik je spet zadonel v krasnih melodijah. Tokrat nas je skozi večer duhovno ritmične glasbe popeljala skupina 2Ribi5Hlebov, ki je predstavljena tudi v zadnji številki revije #najst.

Grad Rakovnik je spetzadonel v krasnih melodijah. Tokrat nas je skozi večer duhovno ritmične glasbe popeljalaskupina 2Ribi5Hlebov, ki je predstavljena tudi v zadnji številki revije #najst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skozi večer molitve inslavljenja so nam ustvarjalci s poustvarjanjem glasbe iz zakladnice skupineHillsong in ostalih ustvarjalcev sodobne krščanske glasbe pripravili zares lepakustični glasbeni večer. Predstavili smo nam tudi nekaj avtorskih pesmi,nastalih v prejšnjih zasedbah skupine. Začelismo z skupno molitvijo in s pesmijo PridiSveti duh ter nadaljevali s Prejmitemoč, ki je bila himna svetovnega srečanja mladih v Sydneyu. Po pozdravnihbesedah in kratki predstavitvi članov smo slišali skladbo Zaupam vate, v kateri so spodbudili, naj se nenehno zahvaljujemoBogu Očetu za vse. Med skladbami so člani zasedbe 2Ribi5Hlebov izmenjajeprebirali svoje molitve Gospodu. V pesmi, ki je sledila, z naslovom Kot kadilo, so prepevali, naj se »kot kadilo moja molitev dviga in Jezus, Bog,ozri se name.« Nadaljevali so s spodbudo, naj Mariji prepevamo in skupaj znjo: »Slava Bogu na višavah!« v pesmih Marijinazgodba in Slava. V slednjiskladbi Lončarjeve roke, smo sipredstavljali, da smo glina, ki se daruje Stvarniku in ga prosimo: »Vzemi, oblikuj, uporabi me, napolni me,dajem se v Lončarjeve roke.« Po vmesnih povezovalnih besedah ene odizvajalk je bila na vrsti pesem Frančiška Ksaverija Zakaj te ljubim? (note zanjo so objavljene v novi številki revije#najst!), po njej pa skladba Miren: »Konevihta morja razbesni, poletel s Teboj bom nad vihar, Oče, kralj si nadpoplavami, miren, ker vem, da ti si Bog!« Ustvarjalci so v naslednjemnapovedniku skladbe Iz srca navzvenizpostavili, da je z ribami in hlebi podobno kot z ljubeznijo – premalo jih je.Ampak, ko jih začnemo deliti, deliti med bližnje, med sosede, med narode, jedovolj za vse. Tako ljubezni, kot rib in hlebov. Slišali smo: »Neminljivi,žariš, ko drugo vse bledi! Ti, Neskončni, naj slava tebi zadoni! In želim petisi tebi hvalo le, iz srca navzven naj zgorim, Gospod!« Kot naslednjo skladbo nabogatem slavilnem in molitvenem repertoarju skupine 2Ribi5Hlebov, smo slišalivsem znano skladbo Moj Jezus, Rešitelj,a pod drugih besedilom, kot nam je bolj znana in z naslovom Vpijmo h Gospodu in tako zaključiličudovit DRG večer. Občinstvo v Gradu Rakovnik je z navdušenjem pospremiloustvarjalce pri zadnji skladbi in ob velikem aplavzu izprosili še bis skladbo Nemiljivi Bog. Že v povabilu na DRGvečer skupine 2Ribi5Hlebov, so nam ustvarjalci zaupali, da je izražanje skoziglasbo ena izmed njihovih najlepših oblik molitve. Pravijo, da kdor poje,dvakrat moli, zakar so se trudili skozi cel večer večer in želeli podeliti znami dvojno dozo molitve, kar jim je v zares lepem slavilnem večeru zelo dobrouspelo. V skupini 2Ribi5Hlebov so bili z nami pevka Bena Briški, pevka inpianistka Ljudmila Frelih, pevka Irena Hozjan, kitarista Rok Černelič in MatjažKrnc ter pevec Uroš Ranfl.

Po dohovnikovemblagoslovu so se klepet, smeh in dobrovoljnost prenesli na prostore GraduRakovnik, kjer smo še malce poklepetali z glasbeniki, popili kozarec soka, seposladkali z dobrotami in se z občutkom zares lepega molitvenega večeraodpeljali domov.

 

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh