Sladici
Sladici
Mandljeva rezina
Sestavine za 10 oseb
375 g čokolade Milka s karamelo (brez lešnikov ali arašidov) Namesto tega lahko uporabimo tudi navadno mlečno čokolado.
1/2 kozarca (250 ml bio kokosove masti)
350 g piškotov Gran cereale (z rižem)
Namesto tega lahko uporabimo piškote Petit beure.
400 g mandljevih jedrc
2 pomaranči
2 žlici olja za vodno kopel
V vodni kopeli stopimo čokolado skupaj z 2 žlicama olja.
Piškote zavijemo v večjo krpo in zdrobimo z valjarjem. V skledi jih pomešamo s stopljeno kokosovo mastjo in dobro premešamo, da se sestavini povežeta. Maso nadevamo v okrogel pekač za torto, na dno katerega smo dali papir za peko. Maso dobro potlačimo, da se sprime med seboj.
Mandljeva jedrca z nožem grobo nasekljamo in popražimo na suhi ponvi. Potresemo jih na piškotno maso in prelijemo s stopljeno čokolado. Počakamo, da se strdi. Narežemo na rezi...