Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skupna vera povezuje

Objava: 05. 08. 2005 / 10:05
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:36
Ustavi predvajanje Nalaganje

Skupna vera povezuje

Slovensko-hrvaško srečanje - Brezje, 24. septembra, ob 11. uri
Slovensko-hrvaško srečanje

Brezje, 24. septembra, ob 11. uri
Pred dvema letoma smo Slovenci v okviru priprav na srednjeevropski katoliški shod prvič v zgodovini na najvišji cerkveni ravni poromali v hrvaško narodno svetišče Marijo Bistrico, letos naši sosedje Hrvati prihajajo na Brezje. Slovensko hrvaško srečanje bo, kot je že znano, v soboto, 24. septembra. Obe škofovski konferenci sta imenovali posebna pripravljalna odbora, ki bosta pripravila letošnji zgodovinski dogodek.

Hrvaški škofje so v začetku julija vernikom napisali pastirsko pismo, v katerem poudarjajo pomen krščanske vere za hrvaški narod in prijateljsko sožitje s sosednjimi narodi. Vernike so pozvali, naj v velikem številu poromajo k Mariji Pomagaj na Brezjah.

Slovenski pripravljalni odbor je v Ljubljani zasedal v sredo, 27. julija. Člani iz vseh treh škofij so govorili o pripravah in programu srečanja na Brezjah. Začelo se bo s sprejemom romarjev, skupnim duhovnim programom in molitvijo. Ob 11. uri bo slovesna maša s somaševanjem škofov in duhovnikov. Po maši bo kulturni program in priložnost za prijateljska srečanja. Sredi popoldneva se bodo gostje poslovili od Marije Pomagaj in se odpravili proti domu.

Ker bodo nekateri hrvaški romarji prišli od daleč, se bodo na pot z avtobusi odpravili že dan prej. ŽPS v tistih župnijah, ki so ob cestah, ki vodijo proti Brezjam, pripravljalni odbor prosi, da bi, če in kolikor bo potrebno, po družinah organizirali prenočišče za hrvaške goste. Hrvaški odbor bo pravočasno sporočil, koliko bo takšnih potreb.

Slovenci bomo svojo gostoljubnost in prijateljstvo do hrvaškega naroda najlepše pokazali tako, da se bomo tudi sami v velikem številu udeležili srečanja na Brezjah. Odbor prosi župnike, naj avtobuse prijavijo na Pripravljalni odbor, Krekov trg 1, 1000 Ljubljana, ali na: janez.gril@druzina.si.

Kupi v trgovini

Novo
Neoprostljivo
Zgodovina
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh