Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skupna vera povezuje

Objava: 21. 07. 2005 / 10:00
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Skupna vera povezuje

Srečanje treh dežel in slovensko - hrvaško srečanje

V svetu, v katerem živimo, je veliko stvari in dogodkov, ki ljudi in narode povezujejo med seboj, veliko pa je tudi takih, ki jih razdvajajo in povzročajo napetosti in razhajanja. V katoliški Cerkvi si prizadevamo za razumevanje in miroljubno sožitje, tudi s prireditvami.

Ena takšnih je Srečanje treh dežel, ki ga že več kot dvajset let izmenjaje organizirajo celovška, ljubljanska in videmska nadškofija. Letošnje Srečanje treh dežel, pripravlja ga ljubljanska nadškofija, bo v soboto, 3. septembra, ob 11. uri na Sveti gori. K sodelovanju so povabljene tudi ostale škofije, tako koprska in mariborska kot graška, goriška in tržaška. Vodilna misel letošnjega srečanja: evharistija - sonce našega življenja je povezana z mednarodnim evharističnim letom.

Samo tri tedne kasneje, v soboto, 24. septembra, pa bo na Brezjah slovensko - hrvaško srečanje. Pred dvema letoma smo Slovenci v okviru priprav na Srednjeevropski katoliški shod v velikem številu poromali v Marijo Bistrico na Hrvaškem, letos bodo na Brezje priromali Hrvatje. Tudi to srečanje ima zaradi različnih napetosti, ki so prisotne v slovensko - hrvaških odnosih, izjemen pomen. Je nazorno znamenje, kako skupna vera in pripadnost katoliški Cerkvi presegata druge razlike in vodita k sporazumevanju in prijateljskemu sožitju.

Pripravljalni odbor za obe srečanji vabi župnike in župnije, da načrtujejo romanja tako, da bodo vključili tako srečanje treh dežel na Sveti gori 3. septembra, kot tudi slovensko - hrvaško srečanje na Brezjah v soboto, 24. septembra.

Ne gre samo za skupno izpovedovanje vere različnih narodov, ampak tudi za gradnjo skupne evropske hiše po meri ljudi!


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Akcija
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€ 29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh