Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Skrivnostni« vandalizem v rimskih cerkvah

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 03. 10. 2016 / 09:07
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Skrivnostni« vandalizem v rimskih cerkvah

Osumljeni storilec je že znani 39-letni Ganec, njegov motiv zaenkrat še ni jasen.

V Rimu je bilo v zadnjih dneh več cerkva tarča vandalskih napadov. V petek zvečer je bila odkrita storjena škoda na srednjeveški cerkvi Santa Prassede nedaleč stran od bazilike Marije Velike. Cerkev je bila zgrajena v 9. stoletju, mozaiki v apsidi in v kapeli sv. Zenona pa sodijo med najodličnejše primere bizantinske umetnosti v Rimu. Moški, ki je vstopil v svetišče, je prevrnil dva kipa svetnikov, vendar so ga obiskovalci po začetnem strahu uspeli prepoditi, preden je naredil škodo še na razpelu, kot je pojasnil rektor svetišča.

Kasneje so mediji poročali še o napadu na cerkve San Martino ai Monti, San Giovanni dei Fiorentini in San Vitale, pomembne zgodovinske sakralne stavbe v središču italijanske prestolnice.

Policisti so v soboto zjutraj po temeljitem opisu storilca v starem rimskem jedru prijeli osumljenca, ki je pripravljal napad še na četrto svetišče. Gre za 39-letnega Ganca, ki ga tamkajšnja policija že dobro pozna. Ni še povsem jasno, ali je osumljeni resnično povzročil vso našteto škodo, prav tako pa še ni znan motiv njegovega početja.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh