Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skozi lepe in težke trenutke z besedami »Veselite se v Gospodu«

Za vas piše:
Patricija Gril
Objava: 18. 09. 2024 / 10:52
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.09.2024 / 13:09
Skozi lepe in težke trenutke z besedami »Veselite se v Gospodu«
Jan Dovč. FOTO: Osebni arhiv

Skozi lepe in težke trenutke z besedami »Veselite se v Gospodu«

Jan Dovč, profesor in razrednik na Škofijski klasični gimnaziji, o geslu letošnjega šolskega leta v Zavodu sv. Stanislava.

Rdeča nit novega šolskega leta v Zavodu sv. Stanislava je veselje. Učence, dijake in zaposlene bo namreč skozi mesece vodila spodbuda iz Pisma apostola Pavla Filipljanom: »Veselite se v Gospodu« (Flp 4,4). O veselju smo se pogovarjali s profesorjem športa in razrednikom v drugem letniku Škofijske klasične gimnazije Janom Dovčem.

Če prav razumem, želite z geslom med drugim poudariti, da veselje ni samo čustvo ali občutek. Kako ga kot notranjo držo ohraniti tudi v težkih trenutkih, ki jih skozi šolsko leto ne manjka?

V svetopisemskem odlomku je takoj za letošnjim geslom »Veselite se v Gospodu« še beseda »zmeraj«. Mislim, da veselje zmeraj, torej tudi v težkih trenutkih, ni mogoče brez tega, da bi svoje skrbi predal Bogu. Sam sem opazil, da naredim v dnevu, v katerega mi je težje vstopiti, veliko boljših odločitev, če to, da mi je težko, prepoznam in se za nekaj deset minut usedem na miren kraj ter v tišini Bogu predajam težave. Večkrat kmalu zatem z lahkoto sprem...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh