Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skoraj poldrugi milijon prijav za ogled torinskega prta

Objava: 31. 03. 2010 / 08:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Skoraj poldrugi milijon prijav za ogled torinskega prta

2. maja v Torinu kot romarja pričakujejo tudi papeža Benedikta XVI.

Deset dni pred odprtjem razstave torinskega prta se je v tej severnoitalijanski nadškofiji za ogled prijavil že skoraj poldrugi milijon obiskovalcev; skupno v Torinu pričakujejo okoli dva milijona vernikov. Največji delež prijav, 93%, prihaja iz Italije, je minuli teden na tiskovni konferenci v Vatikanu sporočil generalni direktor odbora za razstavo torinskega prta, Maurizio Baradello. Jezusov mrtvaški prt bo ponovno na ogled prvič po desetih letih, 2. maja pa v Torinu kot romarja pričakujejo tudi papeža Benedikta XVI.

Po Baradellovih podatkih bo največ obiskovalcev v Torino priromalo iz severnoitalijanskih pokrajin Lombardije, Benečije in Ligurije, pa tudi iz Toskane in Lacija. Med mednarodnimi obiskovalci prednjačijo Francozi, sledijo jim Nemci in Španci. Iz Združenih držav Amerike so doslej prejeli okoli osem tisoč prijav, iz Rusije pa šest tisoč. Da bi uspešno obvladali velike množice obiskovalcev, so v Torinu najeli tudi štiri tisoč prostovoljcev, ki bodo pomagali pri usmerjanju romarskih množic.

Torinski kardinal Severino Poletto poudarja, da pri obisku razstave torinskega prta ne gre za verski turizem, pač pa za duhovno pobudo. Jezusov mrtvaški prt sicer ne sodi med temelje krščanske vere, kljub temu pa ponuja pomoč pri molitvi in meditaciji, zatrjuje kardinal. Obenem tudi izpostavlja, da 'matematično ni stoodstotno dokazano', da gre dejansko za prt, v katerega je bilo zavito truplo Jezusa Kristusa. Dejstvo je le, da je to mrtvaški prt in ne kakršen koli ponaredek.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh