Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofova spodbuda duhovnikom pred začetkom novega pastoralnega leta

Za vas piše:
M. M.
Objava: 30. 08. 2024 / 07:39
Oznake: Duhovnik, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.08.2024 / 07:46
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škofova spodbuda duhovnikom pred začetkom novega pastoralnega leta
Duhovniki novomeške škofije pred začetkom novega pastoralnega leta v Šmarjeti. FOTO: Spletna stran Škofije Novo mesto

Škofova spodbuda duhovnikom pred začetkom novega pastoralnega leta

Pred začetkom novega pastoralnega leta so se duhovniki novomeške škofije v četrtek, 29. avgusta, zbrali na rekolekciji v Šmarjeti, pri čemer se je tamkajšnji škof Saje zahvalil duhovnikom za njihovo delo in požrtvovalnost pri oznanjevanju evangelija.

Duhovniki so srečanje začeli s tiho molitvijo pred izpostavljenim Najsvetejšim zakramentom in litanijami našega Gospoda Jezusa Kristusa. Po blagoslovu pa je novomeški škof Andrej Saje predstavil ključne izzive prihodnjega leta, skupne cilje in usmeritve v dušnopastirskem delu, je sporočil tiskovni predstavnik novomeške škofije Jakob Piletič.

FOTO: Spletna stran Škofije Novo mesto

Škof Saje se je duhovnikom zahvalil za njihovo požrtvovalnost in vnemo pri oznanjevanju evangelija, »zlasti najstarejšim, ki kljub mnogoterim bolezenskim preizkušnjam ne klonijo v svojem prizadevanju in duhovniškem darovanju. Spodbudil jih je k še večji bratski povezanosti, medsebojni sinodalnosti ter obenem razpoložljivi odprtosti za navdihe Svetega Duha v spremenjenih okoliščinah, v katerih živi naša krajevna Cerkev«.

Novomeški škof Andrej Saje med nagovorom. FOTO: Spletna stran Škofije Novo mesto

Škof je vsakemu duhovniku podaril knjižico s pastoralnimi poudarki prihajajočega leta, »ki naj služijo v spodbudo in navdih pri pastoralnem delovanju«. Zbrane goste sta pozdravila tudi šmarješki župan Marjan Hribar ter predstavnica Term Šmarješke Toplice Janja Strašek. »Bratsko srečanje pa se je nato nadaljevalo z vožnjo s turističnim vlakcem po poteh bl. Krizine Bojanc, katere jubilej rojstva bomo obhajili v prihodnjem letu, zaključilo pa s skupnim kosilom.«

Nalaganje
Nazaj na vrh