Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Škofom mora biti jasno, kaj je treba storiti«

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 17. 01. 2019 / 08:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 17.01.2019 / 11:21
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Škofom mora biti jasno, kaj je treba storiti«

V Vatikanu se je sestal organizacijski odbor za srečanje o zaščiti mladoletnih v Cerkvi.

V Rimu se je pred tednom dni sestal organizacijski odbor za srečanje o zaščiti mladoletnih v Cerkvi, ki ga med 21. in 24. februarjem prirejajo v sinodalni dvorani v Vatikanu, so sporočili s tiskovnega urada Svetega sedeža. Člane odbora je v avdienco sprejel tudi papež Frančišek, ti pa so ga seznanili s pripravami na srečanje, ki bo sestavljeno iz plenarnih zasedanj, dela po skupinah, trenutkov skupne molitve s poslušanjem pričevanj, spokornega bogoslužja in sklepnega evharističnega slavja.

Sveti oče je zagotovil, da bo navzoč ves čas srečanja, vlogo moderatorja plenarnih zasedanj pa je zaupal nekdanjemu vatikanskemu tiskovnemu predstavniku p. Federicu Lombardiju.

Gisotti: Da bo škofom jasno, kaj je treba storiti

Začasni direktor tiskovnega urada Svetega sedeža, Alessandro Gisotti, je v izjavi za javnost povedal, da bo imelo februarsko srečanje o zaščiti mladoletnih konkreten cilj: »Vsem škofom mora biti popolnoma jasno, kaj je treba storiti, da bi preprečili in se borili proti svetovni tragediji zlorab nad mladoletnimi.« Kot je pojasnil Gisotti, papež Frančišek ve, da se h globalnemu problemu lahko pristopi le z globalnim odgovorom, in želi, da bi bilo februarsko srečanje zbor pastirjev, srečanje molitve in razločevanja, katehetsko in operativno srečanje, ne pa nekakšen študijski simpozij.

Po Gisottijevih besedah je za svetega očeta »temeljno, da se bodo po vrnitvi v svoje države in svoje škofije vsi škofje, ki so prišli v Rim, zavedali pravil, ki jih je treba izvajati, in bodo naredili potrebne korake za preprečitev zlorab ter za zaščito žrtev, in delovali tako, da noben primer ne bo prikrit ali potlačen«.

Gisotti je glede na velika pričakovanja v zvezi s februarskim srečanjem še poudaril, da Cerkev ni na začetku boja proti zlorabam, ampak je srečanje del boleče poti, po kateri Cerkev brez postankov odločno stopa že več kot petnajst let.

Vir: Radio Vatikan / Vatican News
Foto: Vatican News

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh