Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škofija Novo mesto se predstavi

Objava: 20. 12. 2011 / 09:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škofija Novo mesto se predstavi

Vabljeni na novinarsko konferenco Škofije Novo mesto ob izidu nekaterih pomembnih knjig, ki opisujejo preteklo in sedanje življenje novomeške škofije ter Dolenjske pokrajine.

V dvorani na Kapiteljski ulici 1 v Novem mestu bo jutri, v četrtek, 22. decembra 2011, ob 12. uri, novinarska konferenca ob izidu nekaterih pomembnih knjig, ki opisujejo preteklo in sedanje življenje novomeške škofije ter Dolenjske pokrajine. Vse štiri publikacije imajo velik pomen tako za Dolenjsko kot za novomeško škofijo, a hkrati presegajo lokalni okvir, saj je vsaka na svoj način zanimiva tudi za širšo slovensko javnost.

Na novinarski konferenci bodo predstavili naslednje knjige:

- Letopis škofije Novo mesto
Ob peti obletnici ustanovitve nove škofije so v letopisu našteti duhovniki, župnije in cerkve novomeške škofije ter njihovi osnovni podatki. Vsebino bo predstavil Franc Trunkelj, ki je podatke tudi zbral in uredil.

- Dolina škofov
Knjiga predstavlja devet škofov, ki so samo v zadnjih 150 letih izšli iz krajev v dolini reke Krke. Izšla je v sozaložništvu z založbo Družina, predstavil pa jo bo avtor p. Franc Cerar.

- Drinske mučenke
Dve Slovenki sta bili letos septembra v Sarajevu razglašeni za blaženi. Obe, s. Antonija Fabjan in s. Krizina Bojanc, sta se rodili in mladost preživeli na Dolenjskem. Ob tem posebnem dogodku je v slovenskem prevodu izšla knjižica, ki na kratko predstavi življenje petih drinskih mučenk. Predstavil jo bo dr. Janez Gril.

- Kljub vsemu
Roman pripoveduje o resničnih dogodkih, ki so zaznamovali življenje v Šmihelu in šolanje v samostanih šolskih sester v času druge svetovne vojne. Roman je izšel v sozaložništvu z založbo Družina, predstavila pa ga bo avtorica Slavka Butala.


Besedilo, ki ga objavljamo s posredovanjem Tiskovnega urada SŠK, je pripravil tiskovni predstavnik Škofije Novo mesto Janko Pirc.

Kupi v trgovini

Novo
Bil sem buli
Za mladino
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh