Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof Štumpf o letošnjem obisku ad limina

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 03. 03. 2018 / 09:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 03.03.2018 / 14:40
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škof Štumpf o letošnjem obisku ad limina

Murskosoboški škof je za Radio Vatikan sklenil svoje vtise o dogajanju v preteklem tednu.

Murskosoboški škof Peter Štumpf je ob zaključku obiska ad limina slovenskih škofov v Vatikanu v pogovoru za Radio Vatikan sklenil svoje vtise o dogajanju v preteklem tednu. Kot je dejal, so škofje resnično hvaležni za neizmerni dar, da so lahko »kot apostoli Cerkve položili tudi Cerkev na Slovenskem na skalo vesoljne Cerkve«, ki je Peter današnjih dni, torej papež Frančišek.



Obiski različnih ustanov vesoljne Cerkve, kongregacij, dikasterijev in papeških svetov, so na slovenske škofe naredili močan vtis. Kot je poudaril škof Štumpf, so povsod naleteli na veliko vere in pastoralne gorečnosti ter hkrati veliko pozornosti do Cerkve na Slovenskem. Največje veselje svetega očeta je, da je slovenska Cerkev v svojem jedru »zdrava«, da torej slovenski verniki verujejo po naukih Cerkve, da so povezani s svetim očetom in so se za Cerkev voljni tudi žrtvovati. Največja skrb vesoljne Cerkve in samega papeža je upadanje števila duhovnih poklicev v Sloveniji; poklici so namreč znamenje trdnosti in duhovne moči naroda.

Škof Štumpf je med drugim izrazil upanje, da bo kmalu prišlo do beatifikacije svetniškega kandidata Daniela Halasa.

Škofje so na pogovorih v Vatikanu izpostavili tudi težave Cerkve na Slovenskem v odnosu do države. Predvsem je treba jasno urediti status duhovnikov in njihov položaj v družbi.

Škof Štumpf je ob koncu pogovora v papeževem imenu podelil blagoslov vsem škofljanom murskosoboške škofije.

Vir: Radio Vatikan
Foto: SŠK / FB

Kupi v trgovini

Novo
Vrnitev
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh