Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof Peter Štumpf oproščen obtožb razžalitve vernice

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 11. 02. 2021 / 17:36
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.02.2021 / 18:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škof Peter Štumpf oproščen obtožb razžalitve vernice

Škof Peter Štumpf oproščen obtožb razžalitve vernice

S tem je kazenski postopek zoper murskosoboškega škofa pravnomočno končan.

Kazenski postopek zoper škofa Petra Štumpfa je pravnomočno končan. FOTO: Tatjana Splichal



Kot so danes sporočili iz Škofije Murska Sobota, je mariborsko višje sodišče zavrnilo pritožbo Lidije Turk Klemenčič zoper sodbo murskosoboškega okrožnega sodišča, ki je škofa msgr. dr. Petra Štumpfa v celoti oprostilo obtožbe zasebne tožilke za kaznivo dejanje razžalitve, in pri tem pojasnilo, da kaznivo dejanje ni bilo storjeno.

Obe sodišči – okrožno v Murski Soboti je sicer škofu v prid razsodilo 12. junija lani – sta odločili, da je zasebna tožilka dolžna povrniti vse stroške kazenskega postopka vključno s stroški škofa Štumpfa. S tem je kazenski postopek zoper murskosoboškega škofa pravnomočno končan, so ob sklepu postopka sporočili iz škofije.

Kaj je bil povod za tožbo?

Vernica je sicer msgr. dr. Petru Štumpfu očitala razžalitev zaradi njegovih besed, da »glede na vse, kar se dogaja, ne moremo zaključiti drugače, kot da je ženska neprištevna in nima stika z realnostjo.« Škof je pred tem javnost v župnijskem listu obvestil o verničinem dolgotrajnem zalezovanju in nadlegovanju župnika Gorana Kuharja.

Ob razglasitvi sodbe murskosoboškega okrožnega sodišča lanskega junija je škof Štumpf izrazil žalost, da je do procesa sploh prišlo: »Do njega ne bi smelo priti, saj je gospa sredstvo v rokah nekoga, ki želi temeljito omajati ugled Katoliške cerkve oziroma onemogočiti njeno delovanje.«

Kupi v trgovini

Novo
Vsa moja resnica je v Njem
Pričevanja
27,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh