Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof Matjaž na praznik Marijinega obiskanja daroval mašo v Domu ob Savinji

Za vas piše:
M. M.
Objava: 01. 06. 2024 / 08:58
Oznake: Maša, Praznik, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.06.2024 / 09:08
Ustavi predvajanje Nalaganje
Škof Matjaž na praznik Marijinega obiskanja daroval mašo v Domu ob Savinji
Bolniški kurat Vlado Bizant, celjski škof Matjaž in direktorica Doma ob Savinji Bojana Mazil Šolinc. FOTO: Spletna stran Škofije Celje

Škof Matjaž na praznik Marijinega obiskanja daroval mašo v Domu ob Savinji

Na praznik Marijinega obiskanja je celjski škof Maksimilijan obiskal varovance Doma ob Savinji v Celju. Škofa sta spremljala stolni župnik Tadej Linasi in bolniški kurat Vlado Bizant CM. Škof Matjaž je ob obisku daroval sveto mašo.

Goste je sprejela direktorica doma Bojana Mazil Šolinc, ki jim je razkazala prostore in predstavila poslanstvo doma, v katerem dajejo velik poudarek povezovanju in sodelovanju. Škof Maksimilijan je v kapeli oz. skupnem prostoru daroval sveto mašo in v nagovoru ob božji besedi praznika Marijinega obiskanja sorodnice Elizabete med drugim poudaril, »da nas Božja beseda vabi, naj se ne bojimo, kajti Bog je zvest, je z nami, zlasti v trenutkih stiske in težav«, so zapisali na spletni strani celjske škofije.

Kot je še dejal celjski škof, nas Marijina pot in obisk sorodnice spominja, »kako vsak človek potrebuje stik in odnose. Bog nas vzgaja za odnose in se nas dotika po konkretnih stvareh – po besedah sočloveka, po njegovem naklonjenem dotiku in stiku«. Prav tako Marijina hvalnica »opominja, kako pomembno se je zahvaljevati, živeti v hvaležnosti, ohranjati spomine na Božje dotike in jih deliti z drugimi«.

FOTO: Spletna stran Škofije Celje

Škof je ob obisku izrazil hvaležnost direktorici in njenim sodelavcem in sodelavkam za dragoceno delo sočutja in bližine pri varstvu starejših, prav tako tudi Vladu Bizantu CM za redno duhovno oskrbo in obiske po sobah z osebnimi srečanji s stanovalci. Zahvala pa gre tudi Jožetu Tomažiču, prostovoljcu, ki skrbi za pripravo svetih maš, za sodelovanje in animiranje, so še sporočili s celjske škofije.

Nalaganje
Nazaj na vrh