Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof Martinelli: »Ostajam v Libiji«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 17. 02. 2015 / 09:07
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škof Martinelli: »Ostajam v Libiji«

Strah vlada povsod, ne le med kristjani; egiptovski patriarh Sidrak umorjene kopte označil za mučence.

Kljub naraščajočim napetostim v Libiji katoliški škof iz Tripolija, Giovanni Martinelli, dežele ne želi zapustiti. Svojih katoličanov, predvsem gostujočih delavcev s Filipinov, ne bi mogel pustiti na cedilu, je včeraj povedal v pogovoru za Radio Vatikan. Posamezne skupine skrajne organizacije »Islamska država« so že prišle v prestolnico Tripoli.



Ljudje se bojijo, pa ne le kristjani, je pojasnil frančiškanski škof, ki prihaja iz Italije. Italijani so Libijo zapustili že pred časom. Škof Martinelli mednarodno skupnost poziva, naj razdeljeno deželo spodbudi k dialogu, ki bo znova privedel do notranje edinosti.

Koptski katoliški patriarh v Egiptu, Ibrahim Isaac Sidrak iz Aleksandrije, pa je družinam obglavljenih koptov izrekel iskreno sožalje. Umorjeni so »mučenci, ki so svoje življenje darovali za vero«, je za vatikansko agencijo Fides včeraj poudaril tiskovni predstavnik njegovega patriarhata. Patriarh Sidak se je obenem zahvalil egiptovskemu predsedniku al Sisiju in vsem državnim oblastem za njihov »hiter odziv na to teroristično dejanje«.

Če je »Islamska država« z grozljivim obglavljenjem 21 koptov želela razdeliti deželo in med seboj spreti kristjane in muslimane, se ji ta račun ni izšel, je poudaril patriarh. Ravno nasprotno, pripadniki obeh veroizpovedi so se še tesneje povezali med seboj. Ostra obsodba univerze Al-Azhar, vodilne izobraževalne ustanove sunitske teologije, je pravi dokaz za to. In tudi napadi egiptovskih zračnih sil na cilje »Islamske države« v Libiji dokazujejo, da so za tamkajšnjo vlado vsi egiptovski državljani enakovredni. »Egipt je ob tem krvavem terorističnem dejanju prizadet«, je pojasnil voditelj z Rimom povezanega patriarhata.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh