Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Škof Kapellari v Ljubljani predstavil ‘Sveta znamenja’

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 22. 03. 2013 / 10:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Škof Kapellari v Ljubljani predstavil ‘Sveta znamenja’

Graški škof poudarja pomen sodelovanja sosedskih Cerkva.

Knjižno uspešnico škofa na avstrijskem Štajerskem, Egona Kapellarija, z naslovom ‘Sveta znamenja v bogoslužju in vsakdanjosti’, so minuli ponedeljek v slovenskem prevodu predstavili tudi v Ljubljani. Pred tem je bila knjiga, ki je v izvirniku izšla že leta 2006, na voljo že v italijanskem, poljskem, slovaškem, španskem in korejskem jeziku.

Na predstavitvi slovenske izdaje v knjigarni Mohorjeve družbe v Ljubljani je škof Kapellari spomnil na svojo dolgoletno povezanost s Slovenijo. V svojih dvajsetih letih na položaju škofa na avstrijskem Koroškem (1981-2001) je bil pogosto gost ljubljanske nadškofije in je leta 1982 s pokojnim nadškofom Šuštarjem in videmskim škofom Alfredom Battistijem ustanovil ‘romanje treh dežel’; to je zdaj postalo že tradicionalno in vsako leto romarje izmenično privabi v Slovenijo, Italijo in Avstrijo. V pozdravnem nagovoru je škof Kapellari poudaril pomen sodelovanja sosedskih Cerkva.

Slovenski prevod je na voljo od letošnjega januarja, knjiga pa predstavlja ‘trajna znamenja v nasprotju z danes vsepovsod prisotnim širjenjem hitro znova minljivih in pozabljenih besed ter slik', kot je zapisano na spletni strani graške škofije. Takšna znamenja so še posebej prisotna v bogoslužju katoliške Cerkve, pa tudi v vsakdanjem življenju njenih vernikov. Tovrstna znamenja so pomembna tudi v drugih Cerkvah, številna izmed njih 'ljudem brez obveznosti in povezanosti s krščansko vero nudijo smisel in moč v njihovem življenju'.

Prva izdaja omenjenega dela je izšla leta 1987 pri založbi 'Styria-Verlag' z naslovom 'Sveta znamenja' (Heilige Zeichen), uvodno besedo pa je napisal ugledni teolog Hans Urs von Balthasar. Po številnih ponatisih je škof Kapellari knjigo predelal in razširil in leta 1997 je izšla z naslovom 'Sveta znamenja v bogoslužju in vsakdanjem življenju' (Heilige Zeichen in Liturgie und Alltag).

Foto: MD

Kupi v trgovini

Novo
3.450 umorjenih - Poročilo 6
55,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh