Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skavtski tabor družin v neokrnjenem okolju Kočevskega Roga

Za vas piše:
Katja Jarc
Objava: 12. 07. 2024 / 07:04
Oznake: Mladi, Skavti
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.07.2024 / 10:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Skavtski tabor družin v neokrnjenem okolju Kočevskega Roga
FOTO: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS)

Skavtski tabor družin v neokrnjenem okolju Kočevskega Roga

V objemu neokrnjenih gozdov Kočevskega Roga je med 5. in 7. julijem potekal prvi tabor družin v letu 2024. Skupaj s pripravljalno ekipo se ga je udeležilo 14 družin. Tema vikenda je bila sv. Frančišek. Skupaj smo razmišljali o pokorščini, preprostosti in uboštvu.

Ves konec tedna smo prebirali zgodbe o Malem Volku. Skavtski vikend smo začeli s pozdravom in dvigom zastave. Po skupni večerji se je ob tabornem ognju vsaka družina predstavila s svojim vozlom. Sledil je pogovorni večer za starše ob pečenih bananah s čokolado.

Druženje ob tabornem ognju. FOTO: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS) 

V soboto smo se po jutranji telovadbi in zajtrku v treh skupinah odpravili na vrh Velikega Roga, kjer smo spoznavali stezosledstvo, potna znamenja in ogledništvo. Po kosilu so sledile sveta maša za starše in ustvarjalna lutkovna delavnica za otroke, nato pa različne delavnice za starše in otroke. Posebej doživet je bil sobotni večer ob ognju, kjer smo prepevali pesmi in "banse", imeli odlično hrano iz "sača", pekli hrenovke in "twist" ter si ogledali lutkovno predstavo otrok. Sledila je večerna pravljica za otroke in pozneje še večerni program za starše ob ognju.

V objemu narave Kočevskega Roga. FOTO: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS) 

Nedelja je bila namenjena veliki igri za otroke in predavanju za starše o telesnosti, odnosih, čustvih in odvisnostih. Že so sledili pospravljanje šotorov, kosilo in zaključna sveta maša ter spust zastave.

FOTO: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov (ZSKSS) 

Vsakič znova je čudovito doživetje biti skupaj z družinami iz cele Slovenije, kjer spoznavamo skavtske zakone in različne veščine. Poleg tega smo v neokrnjeni naravi brez signala, motenj in šumov, poslušamo prasketanje ognja, opazujemo zvezdnato nebo in smo lahko v tišini skupaj z drugimi v objemu stvarstva narave. Hvala skavtom in hvala Bogu. Drugi termin skavtskega tabora za družine v Kočevskem Rogu bo potekal od 23. do 25. avgusta 2024.


Nalaganje
Nazaj na vrh