Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skavti so Luč miru iz Betlehema prinesli v državni zbor

Za vas piše:
STA, M. P.
Objava: 12. 12. 2022 / 16:49
Oznake: Duhovnost
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 12.12.2022 / 17:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Skavti so Luč miru iz Betlehema prinesli v državni zbor
Skavti so v državni zbor prinesli Luč s sporočilom miru in ljubezni. FOTO: Bor Slana/STA

Skavti so Luč miru iz Betlehema prinesli v državni zbor

Skavti so tudi letos, že 31., Luč miru iz Betlehema prinesli v parlament, kjer so jo sprejeli predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, pa tudi Matej Tonin in Janez Cigler Kralj (oba NSi).

Skavti so v državnem zboru prebrali letošnjo poslanico, ki vsakega vabi, naj naredi nekaj dobrega. "Ne smemo misliti, da nekaj pomenijo samo velika in pomembna, glasna dejanja politikov in diplomatov, socialnih služb in drugih dobrodelnih institucij. Prav vsako, še tako majhno dejanje v svet teme prinaša luč," so povedali. 

Več o Luči miru preberite tukaj.

Klakočar Zupančič: "Bodimo spoštljivi drug do drugega"

Po besedah Klakočar Zupančičeve Luč miru nosi sporočilo ljubezni in miru, zato si želi, da bi zasvetila v čim več domovih. "Želim si, da njen plamen osvetli naš pogled na mir kot vrednoto in obenem naš pogled na svet, v katerem želimo živeti," je dejala. "Kljub vsemu verjamem, da skupaj zmoremo spremeniti svet na bolje. Bodimo spoštljivi drug do drugega, bodimo čuječi in empatični." 

Luč miru tudi Pahorju, Glavašu, Šarcu in Svetini

Skavti bodo Luč miru v prihodnjih dneh predali tudi drugim visokim predstavnikom države. Med drugim jo bosta v torek sprejela obrambni minister Marjan Šarec in načelnik general štaba Slovenske vojske Robert Glavaš, v sredo varuh človekovih pravic Peter Svetina in v petek predsednik republike Borut Pahor, so za STA pojasnili v Združenju slovenskih katoliških skavtinj in skavtov.

Duhovno sporočilo spremlja dobrodelnost

S pomočjo zbranih sredstev bodo skavti letos podprli šolanje otrok v Liberiji ter pomagali družinam v stiski v Sloveniji, ki se ob naraščajočih stroških in draginji vse pogosteje znajdejo v globokih finančnih stiskah.

Sredstva lahko darujete ob prejemu plamena Luči miru iz Betlehema v vaši župniji ali s poslanim sms-sporočilom LUC5 ali LUC10 na 1919, s čimer prispevate pet oziroma deset evrov.

Nalaganje
Nazaj na vrh