Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Širna kultura in globina duha

Za vas piše:
Ivo Žajdela
Objava: 10. 07. 2024 / 08:27
Čas branja: 7 minut
Nazadnje Posodobljeno: 10.07.2024 / 10:28
Širna kultura in globina duha
Predstavnik vladnega urada za Slovence v zamejstvu in po svetu Rudi Merljak je predsedniku SKA Damijanu Ahlinu podelil priznanje in zahvalo za poslanstvo, ki ga je SKA opravila v 70. letih. FOTO: I. Ž.

Širna kultura in globina duha

70 let Slovenske kulturne akcije, osrednje kulturne ustanove med argentinskimi Slovenci.

V sredo, 26. junija, je v dvorani Slovenske matice v Ljubljani potekala slavnostna akademija ob 70-letnici Slovenske kulturne akcije ter simpozij z enajstimi temami, kjer so avtorji osvetlili delo in poslanstvo te osrednje kulturne ustanove med argentinskimi Slovenci. Pod naslovom V potrebnem enotnost, v dvomljivem svoboda, pri vsem pa ljubezen so slovesnost organizirali Slovenska kulturna akcija, Slovenska matica, Narodna in univerzitetna knjižnica, Izseljensko društvo Slovenija v svetu in Rafaelova družba.

Širna kultura in globina duha

Gostiteljica tajnica in urednica pri Slovenski matici dr. Ignacija Fridl Jarc je v uvodnem nagovoru poudarila izjemni pomen Slovenske kulturne akcije (SKA) in prebrala besede, ki jih je akademiji poslal eden vodilnih članov SKA pisatelj Zorko Simčič. »V teh dneh proslavljamo sedemdesetletnico ene od organizacij, ki so se po drugi svetovni vojni rodile v emigraciji, bile priklicane v življenje, da bi se slovensko tako k...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh