Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sinodalni očetje predstavili zadnjo različico predlogov o novi evangelizaciji

Objava: 24. 10. 2012 / 06:27
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sinodalni očetje predstavili zadnjo različico predlogov o novi evangelizaciji

Na začetku včerajšnjega srečanja je zbrane najprej nagovoril vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone glede vatikanske delegacije za Sirijo.

V navzočnosti papeža Benedikta XVI. je včeraj zasedala 19. generalna skupščina škofovske sinode o novi evangelizaciji in posredovanju krščanske vere. Kot poroča Radio Vatikan, je bil po ponedeljkovem delu za zaprtimi vrati včeraj predstavljen končni seznam predlogov (Elenchus Unicus Propositionum), sestavljen na podlagi predlogov, ki so jih prejšnje dni sinodalni očetje pripravljali med delom po skupinah. Poenotena različica seznama je bila razdeljena med sinodalne očete, ki ga bodo prebrali in pripravili morebitne popravke ter o tem ponovno razpravljali v manjših skupinah.

Na začetku včerajšnjega srečanja je zbrane najprej nagovoril vatikanski državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone glede vatikanske delegacije za Sirijo. Kot je znano, se je na papeževo pobudo minuli teden na vatikanski banki odprl poseben račun za Sirijo, kamor so bili svoje prispevke povabljeni nakazati sinodalni očetje. Kardinal Bertone je včeraj zatrdil, da je bila pobuda pozitivno sprejeta tudi na mednarodni ravni. Po koncu sinode bodo oblikovali še dokončno sestavo delegacije, ki bo nato zbrane prispevke odnesla v Damask. Papež, sinodalni očetje in vsa Cerkev želijo s tem dejanjem solidarnosti izraziti bližino vsemu sirskemu prebivalstvu, ki že dolgo živi sredi trpljenja. Obenem želijo opogumiti tiste, ki si prizadevajo najti pravo rešitev za nastale razmere, da bi ta spoštovala pravice in dolžnosti vseh.

Sinodalni očetje so včeraj od papeža Benedikta XVI. v dar prejeli križ dobrega pastirja. V prihodnjih dneh jih čaka voden ogled Sikstinske kapele, saj konec oktobra obeležujemo petsto let, odkar je Michelangelo končal in razkril stropne poslikave v kapeli.

Kupi v trgovini

Novo
Cerkveni dokumenti (Nova serija, 41) - Upanje ne osramoti
Cerkveni dokumenti
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh