Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sinoda: udeleženci darovali 62.000 evrov za župnijo v Gazi

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 09. 10. 2024 / 09:46
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.10.2024 / 09:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sinoda: udeleženci darovali 62.000 evrov za župnijo v Gazi
Jeruzalemski patriarh kardinal Pierbattista Pizzaballa med obiskom v Gazi. FOTO: Vatican Media

Sinoda: udeleženci darovali 62.000 evrov za župnijo v Gazi

Udeleženci sinodalne skupščine so darovali 62.000 evrov za katoliško župnijo Svete Družine v Gazi, so po navedbah vatikanskih medijev sporočili na tiskovni konferenci šestega dne sinodalnega zasedanja, na katerem so sodelovali tudi trije od 21 novoimenovanih kardinalov.

Na sinodalnem zasedanju v ponedeljek, 7. oktobra, je bilo za žrtve vojne v Gazi zbranih skupno 62.000 evrov, je sporočil Paolo Ruffini, prefekt Dikasterija za komunikacijo in predsednik komisije za informiranje med sinodo. Tiskovne konference so se udeležili tudi novoimenovani kardinali Ignace Bessi Dogbo iz Abidjana na Slonokoščeni obali, japonski nadškof Tarcisio Isao Kikuchi iz Tokia in brazilski nadškof Jaime Spengler iz Porto Alegreja.

Preberite tudi: Patriarh Pizzaballa: krščansko občestvo v Gazi je Noetova barka

Beg pred napadi ... FOTO: Vatican Media

Sredstva že poslana v Gazo

Ruffini je sporočil, da je podatke o zbrani vsoti posredoval papežev »socialni delavec« kardinal Konrad Krajewski: po njegovih podatkih so udeleženci sinode darovali 32.000 evrov, dodatnih 30.000 evrov pa je priskrbel kardinal. Kot je pojasnil, je bila skupna vsota 62.000 evrov prek apostolske nunciature v Jeruzalemu že posredovana pristojnim in je že na voljo župniji Svete Družine v Gazi oz. tamkajšnjemu župniku Gabrielu Romanelliju. Po Ruffinijevih besedah so se udeleženci sinodalnega zasedanja z aplavzom odzvali na zahvalo, ki jim jo je prek video posnetka izrekel argentinski duhovnik.

Nalaganje
Nazaj na vrh