Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Silvestrski meni po domače

Za vas piše:
K. C.
Objava: 27. 12. 2017 / 13:36
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

Silvestrski meni po domače

Kuharica Mateja Reš je za Družino pripravila Silvestrski meni po domače, to so tri preproste jedi.

Kuharica Mateja Reš je za Družino pripravila Silvestrski meni po domače. »Božič je čas, ko kuhamo na veliko, zadnji večer v letu pa je dan, ki nas po večini ne prežema z željo po kuhanju,« je zapisala. Zato je predlagala tri preproste jedi, ki jih z malo domišljije lahko nadgradite.

»Vse lahko pripravite že vnaprej in v zadnjem popoldnevu uživate brez napora. Vse, kar vam predlagamo, bo, tudi če se lotite domačega kruha, gotovo v treh urah. Seveda bi bil večer z le temi jedmi precej skromen. Zagotovo boste postregli z različnimi siri, suhimi mesninami, lososom, tatarskim biftkom in francosko solato.« Dodaja pa, da je na silvestrski in seveda tudi drugi večer pomembnejša od hrane dobra družba, četudi le v dvoje.

Eno izmed jedi vam predstavljamo na spletni strani. Drugi dve pa poiščite v tiskani Družini.

Jogurtova krema s cvetnim prahom in kakijem

1 žlička cvetnega prahu
sok pol limone
6 lističev želatine
3 dl sladke smetane
3 dl jogurta
3 žlice medu
2 trdnejša kakija (vanilja)
6 žličk semen granatnega jabolka
prgišče praženih lešnikov
1 žlica sladkorja

Cvetni prah zmešamo z limoninim sokom in 3 žlicami tople vode. Lističe želatine 5 minut namakamo v hladni vodi, jih dobro ožamemo in jih v vodni kopeli nad paro stopimo. Dodamo žlico sladke smetane in dobro zmešamo. Preostalo sladko smetano stepemo, dodamo jogurt, želatino in mešanico cvetnega prahu. Zmešamo in nalijemo v steklene kozarce.

Kaki razrežemo na majhne koščke in porazdelimo po kremi. Če imamo le mehek kaki, pa notranjost z žlico izpraskamo na kremo. Posujemo s semeni granatnega jabolka.

Če želimo, posujemo s karameliziranimi lešniki. Te pripravimo tako, da žlico sladkorja segrevamo na suhi ponvi toliko, da se stali in rumeno obarva.

Vmešamo pest praženih lešnikov in premešamo. Preložimo na papir za peko in počakamo, da se strdi ter ohladi. Lešnike prekrijemo s papirjem za peko in s kladivom potolčemo, da se zdrobijo.

Še več receptov pa najdete v knjigi Kuhajmo z Matejo Reš.


Kupi v trgovini

Novo
Stvari, ki bi jih želel vedeti pred poroko
Medosebni odnosi
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh