Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sezuti obiskovalec

Objava: 15. 05. 2024 / 08:11
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.05.2024 / 19:27
Sezuti obiskovalec
FOTO: Osebni arhiv

Sezuti obiskovalec

Deluje nevsiljivo. Bosih nog vstopi k nam kot na sveto prgišče. Sezuje si sandale, preden otipa naše rane, dvome in skrbi. Ne pove, da pravzaprav ve že vse o nas. Prihaja zato, da nas potolaži, umiri in razveseli; v naše rokovnike ne zapisuje neznosnih bremen in zaradi njega nam ni treba radirati tistega, kar nas osrečuje.

Tudi slavni cerkveni če stavki (če boš naredil to in to, potem boš naš) niso na njegovem repertoarju; v njegovi navadi ni, da bi kogarkoli izsiljeval ali prisiljeval. Le če ga prosimo, nam svetuje; njegove usmeritve so vedno prave. Če z njim tipkamo po računalniku, nam gre delo bolje od rok. Ozdravlja, osvobaja, opogumlja. Navija za nas, kadar treniramo kreposti.

Rad pride kar na dom, med petjem, molitvijo ali kar tako. Sezut stopi med posmrkane robce, backe prahu po tleh, strgane hlače in nepomito posodo – ob njem nam ni nerodno. Zanima ga, kako smo; ali imamo kje luknje v steni ali počeno cev v kopalnici. Čudovito svoboden je in čisto preprost. Šali se in posluša – tako kot ljudje, kadar se šalimo in poslušamo med seboj. Vstopi tiho, skoraj plašno, ošvrkne nas s svojo ljubeznijo in z odbleskom nebes; zaradi tega želimo postajati dobri, zaradi tega odbleska in zaradi njegove ljubezni.

Redno zahaja tudi k našim sosedom – levim, ki so druge vere, in desni...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh