Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Seminar za novo evangelizacijo

Objava: 05. 07. 2015 / 19:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Seminar za novo evangelizacijo

V četrtkovem popoldnevu in petkovem dopoldnevu je bil v Bevkah seminar za novo evangelizacijo, ki ga je vodil pater Ivo Pavić iz Bosne in Hercegovine.

V četrtkovem popoldnevu in petkovem dopoldnevu se je v Bevketrlo vernikov iz cele Slovenije in od drugod, ki so želeli prisostvovati insodelovati pri seminarju za novo evangelizacijo, ki ga je vodil pater Ivo Pavićiz Bosne in Hercegovine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Župnija Bevke je organizirala seminar z naslovom »Moj Gospodin moj Bog!« (Jn 20,28), ki je bil v župnijski cerkvi Povišanja svetega Križa.Prostovoljci in prostovoljke so uredili senčne prostore s klopmi tudi okolicerkve, ki je bila nabito polna, tako da je vsak izmed petstotih lahko našelsvoj prostor za molitev in sodelovanje. Začelo se je s slavljenjem Najsvetejšega,ki ga je pripravila molitvena skupina, nato pa je sledila kateheza p. IvaPavića.

Namen seminarja je bil krst v Svetem Duhu.  Pater Pavić je vse zbrane spodbudil, da seprepustimo delovanju Svetega Duha. Naj si pustimo, da odidemo domov spremenjeniin izpolnjeni. Poudarjal je pet glavnih točk, ki naj jih uresničujemo v svojemživljenju, ki si ga želimo narediti božjega in rodovitnega:

1. Poklicani smo k spreobrnjenju. Zavedaj se, da te vspovednici čaka sam Jezus, ki vsakogar ljubi, ozdravlja, blagoslavlja.

2. Predaj svoje življenje Jezusu in ga pokliči v svoje srce.Zavestno se mu daruj, popolnoma se mu predaj, saj je on edini rešitelj.

3. Prosi Jezusa, da te osvobodi, da lahko milosti, svetizakramenti in darovi Svetega Duha zaživijo v tebi.

4. Ljubi Cerkev in devico Marijo. Ne obsojaj, temveč ljubi.Z Marijo neguj osebni odnos, po njej namreč pridemo k Jezusu.

5. Bodi priča. Jezusa postavi v center svojega življenja invse bo na pravem mestu. Naša odgovornost je, da povemo in predamo ljudemJezusa, ki je večno življenje.


Pater Pavić je karizmatik, ki je prejel dar Svetega Duha, dar ozdravljenja.Molil je nad vsemi zbranimi. Molili smo zaščito pred delovanjem hudega duha,izpovedali vero v troedinega Boga in se v imenu Jezusa Kristusa odpovedalivsemu hudemu, vsakršnim boleznim, nadlogam in nečistim duhovom. Oba dneva jebila darovana sveta maša, po njej pa so bile molitve za posameznike. Pater jenad človekom, ki je to želel, molil za blagoslov.

Dneva sta se zaključila s skupno molitvijo in s podano spodbudo,naj verujemo, da smo prejeli milosti za katere smo molili. Ob vsej veri najbodo naša srca hvaležna, da je naš Bog tako velik, največji in je edini, ki nasodrešuje, spreobrača in ozdravlja.

Klara Gabrovšek

Kupi v trgovini

Novo
Preljubo veselje
Note iz Cerkvenega glasbenika
25,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh