Še zadnji …
Še zadnji …
Zelenjavna zloženka z gobicami
Blitvo blanširamo in sesekljamo, nato pomešamo s polovico skute, 2 žlicama smetane in solimo. V drugo polovico skute damo naribano korenje, kislo smetano in sol. Gobice narežemo in popražimo, solimo, prav tako na hitro podušimo koščke bučk. To so štirje nadevi. Za preliv pa posebej zmešamo jogurt in jajca in rahlo solimo.
Pravokoten model namastimo, vanj položimo en list testa, ga premažemo z 2 žlicama preliva, spet položimo list testa, nato si sledijo korenčkov, gobov, blitvin in bučkin nadev, med nadevi pa položimo 2 lista testa, ki ju vmes premažemo s prelivom. Nazadnje po vrhu testa polijemo še preostanek preliva, prebodemo z nožem na več mestih do dna. Pečemo pri 200 stopinjah dobro uro.
Skutni namaz z rukolo in hrenom
V mešalniku zmešamo semena, rukolo, hren in skuto, postopno pa dodajamo še ostale sestavine, da dobimo primeren namaz. Če ga razredčimo z vodo ali jogurtom, dobimo osvežilen preliv za sola...