Še za en preblisk ribjega
Še za en preblisk ribjega
Losos s hrustljavim posipom iz pečice
Krušne drobtine zmešamo z zelišči, česnom, parmezanom, oljčnim oljem, da dobimo primerno drobtinasto zmes, ki se vsaj malo drži skupaj.
Na pekač položimo kos ali kose lososovega fileja s kožo navzdol, na meso pa nato porazdelimo drobtinasto zmes nekako za pol prsta visoko. Pekač porinemo v pečico. Pečemo pri 200 stopinjah okoli 20–25 minut, pri tem se skorjica zapeče, porjavi, losos pa bi tudi že moral biti pečen.
Ribji fileji s slanino s ponve
Ribje fileje razrežemo na ozke trakove, vsakega ovijemo z rezino slanine ali pancete. Dodamo tudi zelišče, solimo pa le rahlo.
Na dobri ponvi tako pripravljene zalogajčke hrustljavo zapečemo na oljčnem olju na obeh straneh, da rahlo porjavijo. Dovolj bo že 5 minut peke. Postrežemo z veliko skledo solate.