Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Še za en preblisk ribjega

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 18. 09. 2024 / 11:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 18.09.2024 / 11:20
Še za en preblisk ribjega
FOTO: Krištof Koman

Še za en preblisk ribjega

Losos s hrustljavim posipom iz pečice

Krušne drobtine zmešamo z zelišči, česnom, parmezanom, oljčnim oljem, da dobimo primerno drobtinasto zmes, ki se vsaj malo drži skupaj.

Na pekač položimo kos ali kose lososovega fileja s kožo navzdol, na meso pa nato porazdelimo drobtinasto zmes nekako za pol prsta visoko. Pekač porinemo v pečico. Pečemo pri 200 stopinjah okoli 20–25 minut, pri tem se skorjica zapeče, porjavi, losos pa bi tudi že moral biti pečen.

Ribji fileji s slanino s ponve

Ribje fileje razrežemo na ozke trakove, vsakega ovijemo z rezino slanine ali pancete. Dodamo tudi zelišče, solimo pa le rahlo.

Na dobri ponvi tako pripravljene zalogajčke hrustljavo zapečemo na oljčnem olju na obeh straneh, da rahlo porjavijo. Dovolj bo že 5 minut peke. Postrežemo z veliko skledo solate.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh