Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Še vedno brez termina za papeške volitve

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 07. 03. 2013 / 09:46
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Še vedno brez termina za papeške volitve

V Rimu trenutno 114 izmed 115 papeževih volilcev; vietnamskega kardinala Minha Mana pričakujejo danes.

Kardinali, ki se v Vatikanu pripravljajo na volitve novega papeža, se še vedno niso zedinili glede uradnega začetka konklava, kot je na včerajšnji tiskovni konferenci po zaključku četrtega zasedanja kardinalskega zbora sporočil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi. Včerajšnjega srečanja se je udeležilo skupno 153 kardinalov, od tega 113 izmed 115 uradnih volilcev novega cerkvenega poglavarja.

Štirje kardinali, ki so prispeli na novo, so včeraj prisegli spoštovanje volilnega reda in molčečnosti: šestinsedemdesetletni kardinal iz Mainza Karl Lehmann, sedeminsedemdesetletni Egipčan Antonios Naguib, triinsedemdesetletni John Tong Hon iz Hongkonga in nekdanji münchenski nadškof, petinosemdesetletni Friedrich Wetter. Do včeraj opoldne še nista prispela varšavski kardinal, triinšestdesetletni Kazimierz Nycz, in njegov vietnamski kolega, devetinsedemdesetletni Jean-Baptiste Pham Minh Man. Nycz naj bi v Vatikan prispel sinoči, Phama pa pričakujejo danes.

V osemnajstih petminutnih javljanjih kardinalov so včeraj po Lombardijevih besedah razpravljali o položaju Cerkve v današnjem svetu in o zaželjeni novi evangelizaciji. Udeleženci srečanja so izrazili tudi svoje mnenje glede odnosa rimske kurije do krajevnih Cerkva. Nazadnje so spregovorili o profilu in lastnostih, ki naj bi jih izkazoval novi papež.

Popoldne so se kardinali zbrali na molitvenem srečanju v baziliki sv. Petra. Danes sta ponovno predvideni dve zasedanji, ena dopoldanska in druga v poznih popoldanskih urah.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh