Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Se Slovenija vrača v titoizem?

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 18. 09. 2024 / 10:55
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.09.2024 / 14:38
Se Slovenija vrača v titoizem?
Stane Granda. FOTO: Tatjana Splichal

Se Slovenija vrača v titoizem?

Staranje prinese prepričanje, da je bilo pred tridesetimi leti in prej, ko smo bili zdravi in mlajši, vse drugače in boljše. Zato nekateri lepo govorijo o Titovih časih.

Pozabljajo, da je osebno (!) kriv za največji poboj Slovencev v zgodovini. Seveda je bilo marsikaj boljše kot v stari Jugoslaviji in celo osamosvojeni Sloveniji, kar pa ne more opravičiti zločinske in nedemokratične, protiverske narave oblasti.

Demokracija, večstrankarstvo in kradljivi kapitalizem, katerega vzrok ni osamosvojitev, ampak komunistično dojemanje tržne ekonomije, ni ne lahko ne enostavno. Nekateri se ne morejo sprijazniti, da ne odločata več o vsem država in partija, ampak moramo sami. Prav to izrabljajo komunisti in politika novih obrazov, ki hoče izničiti demokratične in z njo povezane ekonomske prednosti samostojne slovenske države. Sedanja vlada ne skriva, da hoče ustvariti postsocialistično Slovenijo. Zanika vrednote osamosvojitve in trdi, da so vse to dosegli komunisti v vojni 1941–45, da so leta 1990 le uresničili ali aktivirali tisto, kar so oni dosegli. Zato hočejo prepovedati oznako komunizma kot totalitarizma, ukinili so spominski dan njihovih zloči...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh