Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Še o čajotah

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 13. 11. 2024 / 10:35
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.11.2024 / 09:20
Še o čajotah
FOTO: Krištof Koman

Še o čajotah

Ocvrte čajote po dunajsko        

Čajote (z rokavicami) olupimo in narežemo po celem na tanke rezine, nekaj milimetrov debele. Vsako rezino rahlo posolimo, nato paniramo po dunajsko, povaljamo jo v moki, jajcu in drobtinah.

Rezine nato ocvremo v vročem olju do privlačne rjave barve, odcedimo na mrežici in postrežemo še tople z veliko skledo pisane sezonske solate.

Solata iz čajot

Čajote olupimo, nato narežemo na kocke. Na podobno velike kocke narežemo tudi korenje. Oboje stresemo v slan krop in 2 minuti kocke blanširamo, da se zmehčajo, a še ostanejo čvrste. Odcedimo in ohladimo.

V ponvi segrevamo bučna semena. Ko začnejo pokati in lepo zadiši po njih, v ponev dodamo še narezan česen in po največ minuti odstavimo ter vmešamo bučno olje, da se ogreje. Nekoliko ohladimo, nato vse stresemo in zlijemo na zelenjavo v skledi. Dodamo še na tanko narezan por, solato okisamo in dobro ohl...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh