Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Se bomo pustili ubijati?

Stane Granda
Za vas piše:
Stane Granda
Objava: 05. 06. 2024 / 08:06
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 05.06.2024 / 16:25
Se bomo pustili ubijati?
Stane Granda. FOTO: Tatjana Splichal

Se bomo pustili ubijati?

V nedeljo, 9. junija, so volitve v Evropski parlament. Kdor je ponosen Slovenec, ve, kako mora glasovati. Da bi vladajoča koalicija dobila več glasov, je volitve povezala z referendumom.

Na njem naj bi izrazili mnenje o predlogu, da bi težko bolnim ali takim, ki so se naveličali življenja, to »strokovno« in »milostno« skrajšali. Starost je res žalost, toda to še ne pomeni, da je stare mogoče ubijati. Seveda govorijo drugače, toda kaj je vse ta vlada govorila in kaj dela. Ne nazadnje je tak predlog nemoralen, neustaven, protiverski in še kaj. Tak predlog se sploh ne bi smel pojaviti. Nekatere bolezni so resnično brezupne in mnogi govorijo, naj bi jih Bog čim preje odrešil, poklical k sebi, ne pa umoril!

Podpisanega je predvsem strah nekaterih predlagateljev referenduma. Nikoli niso obsodili povojnih pobojev, zlasti ne pobijanja nemočnih ranjencev, ki so jih odvlekli iz bolniških sob. To je zločin po vseh pravnih pravilih. Ne zavzemajo se za primeren in spoštljiv pokop izkopanih v Kočevskem rogu in drugih. Podpirajo odpravo praznika spomina na žrtve komunizma. Zaupate takim ljudem? Smo pozabili, kaj so govorili onim, ki so jih vodili na množična morišča?

...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh