Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Šara z žganci

Za vas piše:
Marko Čižman
Objava: 08. 03. 2023 / 13:14
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 08.03.2023 / 14:54
Šara z žganci
Ajdovi žganci. FOTO: Tatjana Splichal

Šara z žganci

Ajdovi žganci

Sestavine za 5 oseb

25 dag ajdove moke

25 dag bele moke

3 manjši krompirji

pribl. 1,5 l vode

sol

2 zvrhani žlici ocvirkov z mastjo

V večjo posodo vlijemo vodo, osolimo z žličko in pol soli, dodamo na kocke narezan krompir in zavremo. Posodo odstranimo z ognja in vanjo vsujemo zmes obeh mok. Moko poravnamo do stene posode in z ročajem kuhalnice naredimo luknjo v sredino, da voda lahko prevre. Na pol pokrito naj zmerno vre 25 minut.

Medtem pripravimo prazno posodo, v katero bomo odlili vodo po kuhanju moke, vilice na dva roglja ali dvoje navadnih vilic za drobljenje in leseno kuhalnico. V ponvi pogrejemo ocvirke.

Po 20 minutah vrenja odlijemo vodo iz posode z moko in krompirjem v prazno posodo. Zmes moke nekoliko odmaknemo, da pretlačimo krompir. Nato krompir dobro premešamo skupaj z moko. Če je moka presuha, po potrebi dolijemo po pol zajemalke prihranjene vode...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh