Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Samo Usmiljenje nas lahko reši

Za vas piše:
Marjan Pogačnik
Objava: 12. 04. 2022 / 22:58
Čas branja: 10 minut
Nazadnje Posodobljeno: 14.04.2022 / 11:13
Samo Usmiljenje nas lahko reši
p. Tomaž Podobnik. FOTO: Marjan Pogačnik

Samo Usmiljenje nas lahko reši

P. Tomaž Podobnik o veliki noči kot osrednjem dogodku Božjega usmiljenja in o tem, kaj nam ima sporočilo, ki ga je prejela sv. Favstina Kowalska, povedati v današnjem času preizkušnje.

Jezuit p. Tomaž Podobnik, ki že od leta 1980 deluje pri sv. Jožefu v Ljubljani – z gibanjem Nazaret si je po demokratizaciji prizadeval za vrnitev nacionalizirane cerkve – je odličen poznavalec mistikinje sv. Favstine Kowalske ter se veliko posveča teološkemu razmisleku in razširjanju sporočila Božjega usmiljenja. Z njim smo se pogovarjali o mestu usmiljenja v velikonočni skrivnosti in njegovi aktualnosti za današnji čas.

Zakaj na nedeljo po veliki noči praznujemo nedeljo Božjega usmiljenja?

Tako je v jubilejnem letu 2000 za vesoljno Cerkev določil papež Janez Pavel II. Dejal je, da je sporočilo o Božjem usmiljenju ključ do razumevanja vsega njegovega pontifikata.

Pomenljivo je, da je papež Janez Pavel II. takrat razglasil za svetnico poljsko redovnico Favstino Kowalsko, mistikinjo Božjega usmiljenja. Jezus se je sv. Favstini 22. februarja 1931, ko je bila že redovnica, na prvo postno nedeljo prikazal kot Vstali. Presenečen sem bil, ko sem to izvedel....

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh