Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

S procesom proti Mubaraku se pričenja novo obdobje

Objava: 04. 08. 2011 / 12:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

S procesom proti Mubaraku se pričenja novo obdobje

Krščanski predstavniki v Egiptu pozdravljajo začetek procesa proti nekdanjemu predsedniku države.

Krščanski predstavniki v Egiptu so se z odobravanjem odzvali na začetek procesa proti nekdanjemu predsedniku države Hosniju Mubaraku. S procesom se začenja novo obdobje za sodobni Egipt, je dejal koptski škof Kirollos iz Nag Hammadija v pogovoru za včerajšnjo izdajo rimskega časnika ‘Il Tempo’. Gre za izraz ‘novega reda, v katerem bodo pravičnost in zakoni veljali za vse državljane brez razlike’, in to je tudi razlog za novo upanje.

Obenem lahko prvi proces proti nekdanjemu državnemu poglavarju ‘pomiri egiptovske matere’, še posebej družine ‘mučencev revolucije’, meni koptski škof.

Andre Zaki, eden izmed poglavarjev anglikanske skupnosti v Egiptu je postopek opisal kot ‘izraz civilizacije’. Gre za izvajanje zakona ne glede na vpletene osebe. S tem se zaključuje ‘obdobje represije’, država pa se razvija v smeri demokracije.

Koptski izvedenec za ekumenizem Samir Morqus je za ‘Il Tempo’ povedal, kako se je ‘prvič v zgodovini Egipta in celotnega arabskega sveta zgodilo, da je bil državni poglavar odstavljen zaradi volje ljudstva, ne pa umorjen v nekakšni palačni revoluciji ali s svojega položaja izgnan kot posledica vdora tuje vojske’.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Prenovljena v Gospodu
Duhovnost
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh