Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

S pomočjo svetega Pavla odpustil morilki žene in hčere

Objava: 17. 06. 2009 / 09:00
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

S pomočjo svetega Pavla odpustil morilki žene in hčere

Mož, ki je v bombnem napadu na katmandujsko katedralo izgubil ženo in hčer, upa na spreobrnjenje domnevne atentatorke

Mož, čigar žena in hči sta v mesecu maju izgubili življenje v bombnem napadu na katmandujsko katoliško katedralo v Nepalu, je navdihnjen ob spreobrnjenju svetega Pavla odpustil domnevni atentatorki, s katero se je srečal na policijski postaji nedaleč od prizorišča tragedije.

Balan Joseph Palamootil, katoliški laik indijskega porekla, je bil 23. maja letos v bombnem napadu na Katedralo Marijinega vnebovzetja v nepalski prestolnici ranjen tudi sam. Kot je povedal, je domnevni storilki, Siti Thapi Shrestha, odpustil v Jezusovem imenu.Shresthova je zaradi napada trenutno v priporu.

Ob pogledu na Sito, je povedal Bala, se je spomnil na zgodbo o svetem Pavlu, ki je preganjal kristjane, pri tem pa pomislil, da bo morda podobno izkušnjo doživela tudi ona in se spreobrnila v krščanstvo. Zato ji je prenesel Kristusovo sporočilo o ljubezni in odpuščanju.

Balan, ki prihaja iz indijske države Kerala, je svoje pričevanje podal med nedavno slovesno mašo v katmandujski katedrali. Tam se je zbralo veliko število katoličanov in drugih kristjanov, da bi skupaj molili za žrtve in za mir v Nepalu. Balan, ki se je v Nepal priselil pred dvajsetimi leti, namerava ostati v državi in si prizadevati za mir in spravo. Svoje življenje bo posvetil svojima preostalima otrokoma in vsem potrebnim njegove pomoči.

Kupi v trgovini

Novo
Globalizacija zahodne kulturne revolucije
Družbena vprašanja
32,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh