Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ruski vojaki na območju Kijeva ubili ukrajinskega duhovnika

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 01. 03. 2022 / 12:56
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.03.2022 / 13:02
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ruski vojaki na območju Kijeva ubili ukrajinskega duhovnika
Ubiti duhovnik Maksim Kozakin. FOTO: Facebook/Andrej Smirnov

Ruski vojaki na območju Kijeva ubili ukrajinskega duhovnika

Ruski vojaki so v manjšem kraju v okolici Kijeva ubili pravoslavnega vojaškega kaplana, ko so zapuščali območje ukrajinske prestolnice.

Vojaški kaplan Ukrajinske pravoslavne cerkve Maksim Kozakin je pod streli ruskih napadalcev umrl v nedeljo, 27. februarja, tamkajšnjim prebivalcem pa niso dovolili, da bi duhovnikovo truplo odnesli in ga dostojno pokopali, je poročal spletni portal Aleteia.


Vest o smrti pravoslavnega duhovnika so objavili tudi na družbenem omrežju Facebook, kjer je teolog Andrej Smirnov objavil nekaj podatkov o umorjenem vojaškem kaplanu: Maksim Anatoljevič Kozakin se je rodil leta 1979 v Novomoskovsku na območju Dnepropetrovska, leta 1996 pa je po končani srednji šoli vstopil v bogoslovno semenišče kijevskega patriarhata, ki ga Ruska pravoslavna cerkev sicer ne priznava. Mašniško posvečenje je prejel leta 2000, nato pa je več let deloval v župniji Marijinega rojstva na območju Kijeva.

Očeta Maksima so poznali kot mirnega, skromnega in prijaznega duhovnika.

Očeta Maksima so poznali kot mirnega, skromnega in prijaznega duhovnika, ki je pogosto prihajal na škofijsko upravo in se pogovarjal s tamkajšnjimi duhovniki. Ruski vojaki so streljali na njegov avtomobil, ko je zapuščal mesto.

Nalaganje
Nazaj na vrh