Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ruska Cerkev podpira peticijo za prepoved splava

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 03. 10. 2016 / 09:29
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:32
Ustavi predvajanje Nalaganje

Ruska Cerkev podpira peticijo za prepoved splava

Na sto rojstev naj bi v Rusiji naredili približno enako število splavov.

V Rusiji tamkajšnja pravoslavna Cerkev vse glasneje poziva k prepovedi opravljanja splava. Ruski pravoslavni patriarh Kiril I. je po cerkvenih navedbah med srečanjem s predstavniki gibanja Za življenje in organizacije Pravoslavni prostovoljci po bogoslužju v manjšem kraju nedaleč od Moskve podpisal peticijo proti »zakonitemu ubijanju otrok pred rojstvom«.

Skupno je peticijo po navedbah ruskih medijev podpisalo okoli 300.000 ljudi. Cilj pobudnikov je milijon podpornikov. S pomočjo Cerkve organizacije zbirajo podpise že od letošnje pomladi. Besedilo peticije je potrdilo tudi cerkveno vodstvo, v njem pa je izražena zahteva po finančni podpori nosečnicam in družinam z otroki.

Kot kažejo državne statistike, je v Rusiji trenutno vsako leto zabeleženih okoli milijon splavov; na sto rojstev naj bi prišlo približno petdeset umetnih prekinitev nosečnosti. Nasprotniki splava pa se s temi podatki ne strinjajo. Po mnenju izvedencev je število splavov najmanj dvakrat višje, saj postopke prijavijo le državne klinike.

Od leta 2012 je v Rusiji dovoljen splav do 12. tedna nosečnosti, poleg tega pa ima nosečnica na voljo čas za razmislek in se lahko posvetuje še z drugim zdravnikom. Za nezakonito opravljene splave je zagrožena denarna kazen.

Vir: Kathpress
Foto: arhiv Družine (T.S.)

Kupi v trgovini

Onkraj stiske
Duhovna rast
11,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh