Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rulada iz ajdove moke

Za vas piše:
Mojca Koman
Objava: 07. 04. 2022 / 12:46
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 07.04.2022 / 12:51
Rulada iz ajdove moke
Rulada iz ajdove moke. FOTO: Krištof Koman

Rulada iz ajdove moke

5 jajc, 100 g ajdove moke, 100 g sladkorja.

Pečico segrejemo na 180 stopinj. Nizek pekač iz pečice obložimo s papirjem za peko.

Beljake stepemo v zares čvrst sneg. Posebej stepemo rumenjake s sladkorjem, da lepo narastejo in kristalčki sladkorja niso več vidni. Dodamo sneg in nanj presejemo moko ter zelo na rahlo premešamo. Testo razporedimo po pekaču v pravokotnik za dober prst debelo in 12 minut pečemo v pečici. Pečeno s papirjem vred še toplo zvijemo, da ohrani obliko, nato ohlajeno namažemo z marmelado, kremo ...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh