Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rulada in omaka

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 29. 10. 2024 / 14:20
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.10.2024 / 08:20
Rulada in omaka
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Rulada in omaka

Piščančja rulada 

Piščančje prsi zareži, tako da jih oblikuješ v zrezek, posoli in popopraj obe strani. V ponvi segrej olje, dodaj sesekljano čebulo in praži, da zarumeni. Nato dodaj sesekljan česen in praži samo toliko časa, da zadiši. Nato dodaj špinačo in praži, da ovene. Odstavi ponev z ognja in pusti, da se zmes ohladi. Ohlajeno zmelji v gladko zmes. Dodaj kislo smetano in nariban sir. Pomešaj, da se sestavine povežejo, po okusu soli in popraj. V ohlajen nadev vmešaj jajce. Na piščančje prsi enakomerno porazdeli špinačni nadev in pusti 2 cm praznega roba. Previdno zavij v rulado in robove zašij s kuhinjsko vrvico, da ohrani obliko. Pečico segrej na 180 stopinj. Rulado položi v pekač, namaži z oljem, prilij vino in daj v ogreto pečico. Peci 45 do 50 minut. Med pečenjem meso redno polivaj s sokom, ki mora biti zlato rumen; ne sme se posušiti, zato v sok prilivaj po nekaj žlic vode. Pečeno rulado pusti v pekaču počivati 10 minut, nato jo razreži n...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh