Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rožičeva potica

Za vas piše:
s. Bernarda Gostečnik
Objava: 05. 04. 2023 / 11:46
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.04.2023 / 11:47
Rožičeva potica
FOTO: s. Bernarda Gostečnik

Rožičeva potica

V skodelici razdrobi kvas, dodaj po žličko sladkorja in moke ter žlico mlačnega mleka. Zmešaj in pusti, da vzhaja. Moko presej v skledo, ob strani dodaj sol, na sredini naredi jamico in daj vanjo jajce, sladkor, smetano in vzhajan kvas. Med gnetenjem postopoma prilivaj toplo mleko. Ko se sestavine pomešajo, počasi dodaj raztopljeno maslo in gneti tako dolgo, da se testo loči od rok in sklede. Skledo pokrij in pusti na toplem, da testo vzhaja. Za nadev zavri mleko, ga prelij čez rožiče in zmešaj. Ko se zmes malo ohladi, dodaj med, dišave in suhe fige. Dobro vzhajano testo razvaljaj in enakomerno namaži z nadevom. Nato ga tesno zvij, položi v pomaščen model in prepikaj. Postavi na toplo, da vzhaja. Vzhajano namaži z razžvrkljanim jajcem, še enkrat prepikaj in peci 50 do 60 minut pri 190 °C.

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh