Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romarji upanja

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 04. 09. 2024 / 21:56
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 04.09.2024 / 22:07
Romarji upanja
Začetek šolskega in veroučnega leta. FOTO: Tatjana Splichal

Romarji upanja

Letošnji Teden vzgoje se pridružuje molitveni pripravi na jubilejno leto 2025 in vabi zlasti k molitvi za različna področja vzgoje.

Tudi letošnji Teden vzgoje, ki ga ob začetku katehetskega leta tradicionalno pripravlja Društvo katoliških pedagogov Slovenije (DKPS) z roko v roki s Komisijo za šolstvo pri Slovenski škofovski konferenci (SŠK) in Slovenskim katehetskim uradom (SKU), se priključuje molitveni pripravi na jubilejno leto 2025 in zato pod geslom Romarji upanja vabi zlasti k molitvi za različna področja vzgoje.

Obenem spodbuja tudi k podpori pedagoškim delavcem, ki v vzgojno-izobraževalni sistem, pa tudi sicer v svet prinašajo upanje na boljši danes in še kakovostnejši jutri. Prireditelji so za vsak dan Tedna vzgoje pripravili prošnje, s katerimi želijo duhovno podpreti vse, ki so dejavni v vzgojno-izobraževalnih ustanovah. Hkrati so, kot vsako leto, povabili različne avtorje h kratkim razmišljanjem, ki služijo za osebno rast ali pa kot branje v skupnostih, zlasti župnijskih pri mašah.

Kot je poudaril koordinator Matevž Vidmar, podpredsednik DKPS, Teden vzgoj...

Prispevek je dostopen samo za naročnike Družine.

Nazaj na vrh