Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romanje k sv. Donatu na Donačko goro

Za vas piše:
J. K.
Objava: 05. 08. 2024 / 08:31
Oznake: Cerkev, Maša, Svetniki
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 05.08.2024 / 08:43
Ustavi predvajanje Nalaganje
Romanje k sv. Donatu na Donačko goro
Pred sveto mašo so romarji v procesiji ob pripravljenih zunanjih oltarjih prosili, naj jih Bog obvaruje pred naravnimi nesrečami. FOTO: Jožef Kozel

Romanje k sv. Donatu na Donačko goro

Verniki župnije sv. Vida iz Vidma pri Ptuju in nadžupnije Rogatec so tudi letos, v nedeljo, 4. avgusta, poromali k sv. Donatu na Donačko goro. S tradicionalnim romanjem se spominjajo 59 romarjev iz župnije sv. Vida, ki so tam leta 1741 tragično preminuli zaradi udara strele.

Šestnajst najpogumnejših se je odločilo za peš romanje v organizaciji Planinskega društva Haloze, ki so ga začeli že ob 4. uri zjutraj izpred videmskega samostana. Ekipa petih kolesarjev je pot začela nekaj ur pozneje.

Verniki se s tradicionalnim romanjem spominjajo 59 romarjev iz župnije sv. Vida, ki so tam leta 1741 tragično preminuli zaradi udara strele. FOTO: Jožef Kozel

Sveto mašo sta darovala domači nadžupnik gospod Andrej Grobelnik in p. Klemen Slapšak. Pred sveto mašo so romarji v procesiji ob pripravljenih zunanjih oltarjih prosili, naj jih Bog obvaruje pred naravnimi nesrečami.

Sveto mašo sta darovala domači nadžupnik gospod Andrej Grobelnik in p. Klemen Slapšak. FOTO: Jožef Kozel

Društvo ročnih možnaristov športnega streljanja Rogatec je zbranim pred in po mašnem obredu prikazalo pokanje z možnarji in topi, na koncu pa je sledilo druženje romarjev iz obeh župnij ob dobri hrani in pijači. Udeleženci romanja se zahvaljujejo prirediteljem dogodka iz Vidma in Rogatca za lep mašni obred in pogostitev.

Sveti maši je sledilo druženje romarjev iz obeh župnij ob dobri hrani in pijači. FOTO: Jožef Kozel

Vse romarje naj Vsemogočni Bog še naprej obilno blagoslavlja!

Nalaganje
Nazaj na vrh