Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Romanje družin Aninega sklada na Brezje: Več molitve v družini in zanjo [FOTO]

Za vas piše:
Jožef Pavlič
Objava: 27. 07. 2024 / 18:20
Oznake: Maša
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 29.07.2024 / 11:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Romanje družin Aninega sklada na Brezje: Več molitve v družini in zanjo [FOTO]
Družine so se na Brezjah za varstvo in nadaljnjo pomoč priporočile Mariji Pomagaj. FOTO: Jožef Pavlič

Romanje družin Aninega sklada na Brezje: Več molitve v družini in zanjo [FOTO]

Pri Mariji Pomagaj na Brezjah so se 27. julija, dan po godu zavetnice ustanove Aninega sklada, sv. Ane, zbrale družine, članice te ustanove. Somaševanje je vodil provincialni minister minoritov p. Milan Kos, predsednik Uprave Aninega sklada, družine pa so pri njej sodelovale.

V uvodu v mašo je zbrane družine povabil, naj se »zahvalijo Mariji za lepe trenutke, pa tudi preizkušnje. Marijo naj prosijo za milost, da bi mogle odgovarjati na potrebe časa, ji bodo ostale zveste, si bodo v oporo na poti življenja.«

Somaševanje za družine iz ustanove Anin sklad je vodil p. Milan Kos, predsednik uprave sklada. FOTO: Jožef Pavlič

V govoru med mašo jim je zagotovil: »Vodstvo Aninega sklada si želi še naprej prizadevati, da bi bil ta sklad družinam v duhovno in materialno pomoč pri rasti in utrjevanju družinskega življenja.« Nadaljeval je z željo, »da bi bile številčnejše družine v družbi bolj razumljene in da bi se pospeševal pozitiven odnos do zdravega družinskega življenja; da bi bilo javno mnenje naklonjeno družinskim vrednotam. In, končno, da bi se takšne družine med seboj spoznavale in podpirale, ker se morda velikokrat čutijo kot otoki sredi tega sveta.

K temu želijo prispevati tudi naša srečanja – romanja tukaj pri Mariji Pomagaj na Brezjah. Ob vsem tem pa ne smemo pozabiti na Božjo dimenzijo, jo moramo postaviti na prvo mesto.«

Družine je še povabil, naj v letu molitve poživijo molitev in z njo utrjujejo in krepijo svojo vero, kajti molitev je po besedah papeža Frančiška »zdravilo za vero in krepčilo za dušo«. Po molitvi bolj odkrivamo »dragocene bisere«: božanske kreposti vere, upanja in ljubezni. Z molitvijo naj »pogumno stopajo na pot oznanjevanja družinskih vrednot«.

Pri darovanju so se Bogu in Mariji Pomagaj za pomoč in varstvo zahvalili številni družinski člani. FOTO: Jožef Pavlič

Petje pri maši in po njej (več marijanskih pesmi) je vodila s. Mirjam Černigoj, članica Šolskih sester sv. Frančiška Kristusa Kralja. Zbrane družine, in druge romarje, je pozdravila in se p. Kosu za njegove bodrilne besede zahvalila s. Hermina Nemšak, tajnica Uprave Aninega sklada, sicer pa članica kongregacije Frančiškank Brezmadežnega spočetja.

Družinam se je za prihod na Brezje zahvalila s. Hermina Nemšak, tajnica Uprave Aninega sklada. FOTO: Jožef Pavlič

Po molitvi angelovega češčenja sta staršem iz družin ustanove Anin sklad pričevala zakonca Janko in Andreja Brumec iz Spodnje Polskave.

O ljubezni in skrbi za otroke, posebej v rejništvu, sta pričevala zakonca Janko in Andreja Brumec. FOTO: Jožef Pavlič

Med drugim o tem, kako sta z vso ljubeznijo in odgovornostjo po rojstvu hčerke Ane zaradi Andrejinega (materinega) močno ogroženega zdravja sprejemala v rejništvo štirinajst otrok. Otroci pa so se ta čas igrali na bližnjem travniku in igralih.

Otroci so se med pričevanjem zakoncev Brumec igrali na bližnjem travniku. FOTO: Jožef Pavlič

Še nekaj fotografij s prijetnega dogodka na Brezjah si oglejte v fotogaleriji Jožefa Pavliča.




Nalaganje
Nazaj na vrh