Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Rojstnodnevna torta, ki vedno uspe

Za vas piše:
Melita Košir
Objava: 25. 04. 2024 / 09:54
Oznake: Recepti
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.05.2024 / 11:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Rojstnodnevna torta, ki vedno uspe
Krasitev prepustimo otroški kreativnosti. FOTO: Tatjana Splichal

Rojstnodnevna torta, ki vedno uspe

Kaj je lepšega, kot če za rojstni dan pripravimo domačo torto s svečkami na njej?

Prilagamo preprost recept za torto, ki vedno uspe, torta pa je slastna, domača in zdrava. Dragi mavričarji, želimo vam, da bi jo spekli vedno, ko ima nekdo v družini rojstni dan.

Sestavine

Testo: 

3 jajca

15 dag moke

15 dag sladkorja

½ pecilnega praška

5 velikih žlic mlačne vode

 Nadev: 

sadje (kar iz konzerve)

2 lončka sladke smetane

Za okrasitev: 

bomboni ali druge figurice

Postopek

Testo:

Loči rumenjake od beljakov. Zmešaj rumenjake in sladkor, dodaj vodo in nekaj časa mešaj. 

Pri mešanju otroci navdušeno sodelujejo. FOTO: Tatjana Splichal

Nato dodaj moko, ki si ji dodal pecilni prašek, in na koncu še sneg iz beljakov. Daj v mrzlo pečico in peci pri temperaturi 200 stopinj približno 25 min (testo mora odstopiti od modela in biti lepo rjavo). Ko je pečeno, daj ven in pusti, da se ohladi. Nato prereži na pol.

Pri razrezu pazimo na enakomerno debelino plasti. FOTO: Tatjana Splichal

Nadev: 

Stepi smetano, ki si ji dodal 2 veliki žlici sladkorja. Pol smetane pusti za okrasitev torte, drugi polovici pa primešaj raznovrstno sadje iz kompota.

Tekočina poskrbi za sočnost torte. FOTO: Tatjana Splichal

Sladko vodo od kompota porabi za navlažitev testa: najprej dobro namoči testo na dnu, potem položi nanj nadev, nato navlaži še zgornji del testa. Premaži s smetano in okrasi, kot želiš.

Sadje enakomerno porazdelimo po smetani. FOTO: Tatjana Splichal

Kupi še dovolj svečk in s torto preseneti svoje najbližje ali prijatelje.

Kupi v trgovini

Tasty - Sladice
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh