Rojstnodnevna torta, ki vedno uspe
Rojstnodnevna torta, ki vedno uspe
Prilagamo preprost recept za torto, ki vedno uspe, torta pa je slastna, domača in zdrava. Dragi mavričarji, želimo vam, da bi jo spekli vedno, ko ima nekdo v družini rojstni dan.
Sestavine
Testo:
3 jajca
15 dag moke
15 dag sladkorja
½ pecilnega praška
5 velikih žlic mlačne vode
Nadev:
sadje (kar iz konzerve)
2 lončka sladke smetane
Za okrasitev:
bomboni ali druge figurice
Postopek
Testo:
Loči rumenjake od beljakov. Zmešaj rumenjake in sladkor, dodaj vodo in nekaj časa mešaj.
Pri mešanju otroci navdušeno sodelujejo. FOTO: Tatjana Splichal
Nato dodaj moko, ki si ji dodal pecilni prašek, in na koncu še sneg iz beljakov. Daj v mrzlo pečico in peci pri temperaturi 200 stopinj približno 25 min (testo mora odstopiti od modela in biti lepo rjavo). Ko je pečeno, daj ven in pusti, da se ohladi. Nato prereži na pol.
Pri razrezu pazimo na enakomerno debelino plasti. FOTO: Tatjana Splichal
Nadev:
Stepi smetano, ki si ji dodal 2 veliki žlici sladkorja. Pol smetane pusti za okrasitev torte, drugi polovici pa primešaj raznovrstno sadje iz kompota.
Tekočina poskrbi za sočnost torte. FOTO: Tatjana Splichal
Sladko vodo od kompota porabi za navlažitev testa: najprej dobro namoči testo na dnu, potem položi nanj nadev, nato navlaži še zgornji del testa. Premaži s smetano in okrasi, kot želiš.
Sadje enakomerno porazdelimo po smetani. FOTO: Tatjana Splichal
Kupi še dovolj svečk in s torto preseneti svoje najbližje ali prijatelje.