Rižota
Rižota
Čebulo olupimo in sesekljamo ter popražimo na 5 žlicah olja. Ko čebula začne rumeneti, dodamo piščanca, narezanega na drobne koščke. Ko meso posivi, dodamo riž (po 1 prgišče na osebo) in ga pražimo, da postekleni. Dodamo na drobne kocke narezano papriko in paradižnik, naribano korenje, grah in solimo z 1,5 žličke soli. Dobro premešamo in zalijemo z vodo (za debelino 2 prstov nad rižem). Pokrijemo in kuhamo. Ko voda zavre, poizkusimo, ali je rižota dovolj slana, in jo po potrebi dosolimo. Kuhamo 20–30 minut. Vmes nekajkrat premešamo. Ko je riž kuhan, pokrito posodo odstavimo, dodamo sesekljan peteršilj in pustimo nekaj minut, da riž veže preostalo vodo. Postrežemo na krožnikih in okrasimo s češnjevimi paradižniki.
Še namig: Rižoto po želji potresemo z naribanim sirom ali parmezanom. V primeru, da namesto piščančjih prsi ali piščančjih stegen brez kosti kupimo piščančja stegna s kostjo, meso obrežemo. Kosti pa skupaj z nekaj jušne zelenjave skuhamo v odlično juho.